Finále Světového poháru 2017/2018 - Paříž: Skokové SP pro Madden

Od 10. do 15. dubna se v Pařiži, v AccorHotels Arena, koná finále Světového poháru 2017/2018 v disciplínách skoky a drezura. Kompletní seznam jezdců uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

V pondělí 11. dubna bylo vylosováno startovní pořadí jak pro skokové, tak pro drezurní soutěže. Drezurního losování se zúčastnila Isabell Werth a Ludovic Henry, skokové pořadí vylosovali Henrik von Eckermann a Roger Yves Bost. Celkem 37 jezdců ze 17 zemí budou soutěžit ve skokových soutěžích (startovní pořadí první soutěže zde), 18 jezdců ze 13 zemí pak v drezurních soutěžích (startovní listina první soutěže zde).

Skokový titul bude obhajovat americký jezdec McLain Ward s klisnou HH Azur, která byla na tomto večeru oceněna také jako nejlepší světový skokový kůň. 

O druhý titul v řadě a čtvrtý celkově bude usilovat německá jezdkyně Isabell Werth.

 

Skoky

Američanka Beezie Madden s hřebcem Breitling LS zvítězila v úvodním finálovém kole, když v soutěži na výšce 160 cm zvítězila o 72 setin sekundy před druhým Danielem Deusserem s Cornet d'Amour. Třetí místo obsadil další americký jezdec Devin Ryan s Eddie Blue. Průběžné pořadí po prvním kole najdete zde.

Stejně jako ve čtvrtečním prvním kole i v pátečním druhém nedala svým soupeřům šanci Beezie Madden s hřebcem Breitling LS, když v rozeskakování páteční soutěže porazila Harrie Smolderse o 0,22 sekundy. Celkem devět jezdců se probojovalo čistou jízdou do rozeskakování. Třetí se umístil Henrik von Eckermann s klisnou Toveks Mary Lou. V průběžném pořadí finále tedy vede Beezie Madden před Henrikem von Eckermannem, který má na kontě jednu chybu. Třetí místo drží další Američan Devin Ryan s šesti trestnými body. Průběžné pořadí najdete zde.

Nedělní třetí kolo zakončilo finále Světového poháru ve skocích. Beezie Madden i přes jednu chybu v něm dokázala celkově ovládnout finále a stát se novou šampionkou. Díky čistému třetímu kolu se na druhé místo posunul další americký jezdec Devin Ryan s valachem Eddie Blue. Třetí se celkově umístil Henrik von Eckermann. Celkové výsledky najdete zde.

 

Drezura

První kolo finále drezurního Světového poháru proběhlo v pátek a přineslo velké překvapení. V soutěži Grand Prix zvítězila americká jezdkyně Laura Graves s valachem Verdades (81,413%) před favoritkou a světovou jedničkou Isabell Werth s Weihegold OLD (78,261%). Třetí místo obsadila další německá jezdkyně Jessica von Bredow-Werndl s hřebcem Unee BB (75,668%).

V sobotním Grand Prix Freestyle již nic neponechala úřadující šampionka a světová jednička Isabell Werth náhodě a s klisnou Weihegold OLD zvítězila se ziskem 90,657%. Druhé místo obsadila páteční vítězka Grand Prix Laura Graves s valachem Verdades (89,082%). Třetí pak dokončila Jessica von Bredow-Werndl s hřebcem Unee BB (83,725%).

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.