Finále Světového seriálu mládeže SIEC-WYS 2009 v Turecku

Ve dnech 17. – 19. září se koná v tureckém Istanbulu finále Světového seriálu mládeže SIEC-WYS, kterého se účastní také český tým ve složení: Denisa Bittnerová – Lakora, Luboš Kozák – Duel 3, Lucie Strnadlová – Atlanta 12, Barbora Tomanová – Careful Franz Josef a Natálie Vysušilová – Fox on the run. Do Istanbulu vyrazila také Kateřina Kubrická. Ta však bude startovat pouze v CSI2*, které probíhá současně s finálovými soutěžemi SIEC-WYS. Přinášíme vám aktuální zpravodajství z těchto závodů...

Nedele 20. 9. 2009, 20.30 hodin

Prave skoncilo Grand Prix SIEC-FEI WYS 135 cm, ktere bylo soucasne kvalifikacnim kolem pro Mistrovstvi Evropy 2010. Z celkovych 46 souteznich dvojic se do rozeskakovani dostalo 11 dvojic. Ceska republika v nem mela 2 zavodnice - Lucii Strnadlovou s Atlantou a Barboru Tomanovou s Carefulem Franzem Josefem. Po obtiznem rozeskakovani, ktere bylo preruseno prutrzi mracen, se Barbora Tomanova po cistem rozeskakovani umistila na 2. miste a Lucie Strnadlova se 4 body na 6. miste.
Barbora Tomanova byla vyhlasena Nejlepsim zahranicnim jezdcem techto zavodu.
Lubos Kozak dokoncil prve kolo se 4 trestnymi body, Denisa Bittnerova s 16 trestnymi body, Katerina Kubricka soutez pro neposlusnost kone nezahalila. Natalie Vysusilova dnes nesoutezila.

Sobota 19. 9. 2009, 10.40 hod.:

Shrnutí dosavadního průběhu JUDr. Petrem Tomanem (zpráva je psaná z mobilního telefonu, proto neobsahuje diakritiku):

Patecni zavody zacaly Denisa Bittnerova a Katerina Kubricka soutezi 130 cm. Obe na sve konto pripsaly 12 trestnych bodu.
Nasledovala finalova soutez drustev. Jednalo se o dvoukolovou soutez na 130 cm obdobnou Poharu narodu. Mela 12 prekazek s 15 skoky. Nejvetsi problem nasemu tymu delala pasaz ke konci parkuru - trojskok nasledovany na pet cvalovych dopredu do oblouku bednou. Jako prvni nastoupila Lucie Strnadlova. Udelala jednu chybu na bedne, ktera se ukazala byt nasemu tymu osudnou. Ke 4 trestnym bodum si pripsala jeste jeden bod za cas.
Po ni jel Lubos Kozak. I on chyboval na trojskoku a hned pote na bedne.
Treti v poradi jela Natalie Vysusilova. Osudnymi se ji staly stejne prekazky, jako Lubosovi Kozakovi.
Posledni jela Bara Tomanova, ktere se podarilo jet prvni kolo jako jedine ciste. Cele druzstvo tak bylo zatizeno do dalsiho kola 13 trestnymi body na prubeznem 4. miste.
Po kratke prestave nasledovalo druhe kolo. Jelo se na tychz prekazkach jako kolo prvni. Zde se nasemu tymu prilis nevedlo. Lucie Strnadlova mela chybu hned na druhem skoku a pote opet na bedne. Lubos Kozak dokoncil parkur s jednou chybou opet na bedne. Natalie Vysusilova po problemech na dvojskoku soutez vzdala. Posledni Bara Tomanova jela ciste az k posledni prekazce, kterou vsak shodila. Nase drustvo si tak k vysledku prveho kola pripsalo dalsich 16 bodu. Celkove 29 bodu. To stacilo pouze na 4 misto celkoveho poradi. Na prvnim miste se umistilo Madarsko s celkovymi 8 body nasledovane domacim Tureckem rovnez s 8 body a Rumunskem s 12 body.
Bedna pod cislem 11 se stala nasemu druzstvu osudna. Krome Bary na ni chybovali vsichni clenove druzstva, nekteri i dvakrat. Druzstvo na ni posbiralo celkem 20 bodu a lze tak obrazne rici, ze nadeje ceskeho tymu zustaly pohrbeny v turecke bedne.
V sobotu maji clenove ceskeho tymu volno. Planuji vylet do historickeho centra Istanbulu, pouze K. Kubricka pojede soutez 130 cm. V nedeli je pak ceka zaverecna soutez tohoto exotickeho turne.

 

Turecko

Turecko

 

Pátek 18. 9. 2009, 18.35 hod. – shrnutí průběhu finálové soutěže JUDr. Petrem Tomanem

Dnes proběhla finálová soutěž družstev Světového poháru mládeže. 1. kolo absolvovala  Bára Tomanová bezchybně, Strnadlová za 5 trestných bodů, Kozák i Vysušilová za 8 trestných bodů. Ve 2 kole měla Bára smolnou lehkou chybu na posledním skoku, Luboš měl chybu na bedně Lucie Strnadlová měla opět 8 trestných a Natálka Vysušilová bohužel parkur nedokončila. Bára byla velmi spokojena, Carefulova jediná lehká chyba byla již trošku z únavy. Jinak českým jezdcům dělala největší problémy bedna, která následovala po trojskoku do oblouku na 5  cvalových dopředu. Kromě Báry tam udělali všichni naši jezdci chybu. Zítra čeká jezdce i koně  odpočinek a v neděli je potom čeká poslední závod, Bára by ráda skákala parkur o výšce 140, ale musí počkat, zda jí tento parkur bude povolen. Pokud ne, účastnila by se spolu s ostatními parkuru na výšce 135 cm.

Naše družstvo ve složení: Kozák, Strnadlová, Tomanová, Vysušilová se umístilo v tomto regionálním kole  na 4. místě za Maďarským, Tureckým a Rumunským družstvem.

 

Pátek 18. 9. 2009, 18.25 hod. – výsledky soutěže družstev SIEC-WYS, shrnutí dosavadního průběhu

Barbora Tomanová dokončila první kolo soutěže družstev bez penalizace, Lucie Strnadlová inkasovala 5 trestných bodů, Luboš Kozák a Natálie Vysušilová pak po 8 tr. bodech. Do druhého kola si tak nesl český tým zatížení 13 trestnými body. V druhém kole byla Barbora Tomanová penalizována 4 tr. body za shození poslední překážky, Luboš Kozák dokončil též se 4 tr. body, Lucie Strnadlová absolvovala parkur s 8 tr. body a Natálie Vysušilova byla bohužel vyloučena. Celkově Česká republika obsadila 4. místo, vyhráli Maďaři a druzí byli reprezentanti Rumunska.


Shrnutí dosavadního průběhu JUDr. Petrem Tomanem (zasláno před finálovou soutěží SIEC-WYS, zpráva je psaná z mobilního telefonu, proto neobsahuje diakritiku):
Ve ctvrtek se vsichni jezdci zucastnili souteze 125 cm pojate jako zahajovaci kolo. Zucastnilo se ji 45 jezdcu. Mezi prvnimi deseti umistenymi byla B. Tomanova na 5. miste, L. Strnadlova na 8. miste a N. Vysusilova na 9. miste. Vsechny bez trestnych bodu. L. Kozak absolvoval s 4 body, D. Bittnerova s 16 body. Je tu s nami i Kubricka, ktera jela s 12 body. Po skonceni zavodu rozhodl trener J. Pechacek, ze druzstvo bude slozeno BT, NV, LK a LS. DB a Kubricka se budou ucastnit jinych soutezi v ramci CSI.
Nase druzstvo si jiz den predtim vylosovalo poradove cislo 4. Je zde 6 druzstev, jeste Slovensko, Madarsko, Bulharsko, Rumunsko a Turecko. Finalove kolo se jede dnes (v patek) ve 13 hodin ceskeho casu, my tu mame o hodinu vice.
Pocasi skvele, organizace vyborna, nalada vyborna, vse slape jako hodinky. Zatim jsme velmi spokojeni jak s vykony jezdcu a koni, tak se vsim kolem.

 

Pátek 18. 9. 2009, 12.30 hod. – Páteční small tour

Denisa Bittnerová i Kateřina Kubrická absolvovaly small tour (130 cm) s 12 trestnými body. Soutěž družstev začíná ve 14.00 hodin našeho času.

 

Čtvrtek 17. 9. 2009, 14.20 hod. – Složení českého týmu

V tuto chvíli máme již potvrzenou informaci, že družstvo České republiky zítra odstartuje do finálové soutěže v tomto složení i pořadí: Lucie Strnadlová – Atlanta 12, Luboš Kozák – Duel 3, Natálie Vysušilová – Fox on the run a Barbora Tomanová – Careful Franz Josef.

 

Čtvrtek 17. 9. 2009, 14.00 hod. – Tři naše jezdkyně dokončily zahajovací soutěž bez chyby

Jak jsme se právě dozvěděli, hned tři naše jezdkyně šly zahajovací soutěž bez penalizace – Lucie Strnadlová, Barbora Tomanová a Natálie Vysušilová. Luboš Kozák dokončil parkur se 4 trestnými body, Denisa Bittnerová inkasovala 16 trestných bodů. Vzhledem k tomu, že právě mezi těmito dvěma jezdci se má rozhodnout, kdo z nich nakonec bude členem týmu ve finálové soutěži Světového seriálu mládeže, je velmi pravděpodobné, že jím bude Luboš Kozák. Pro úplnost ještě dodejme výsledek Kateřiny Kubrické, která na závodech startuje pouze jako jednotlivec. Té se podařilo dokončit dnešní soutěž s 12 trestnými body.

 

Středa 16. 9. 2009, 20.00 hod. – Všichni naši koně prošli veterinární kontrolou
Jak jsme se právě dozvěděli, všichni naši koně prošli dnešní veterinární kontrolou bez problémů a zítra tak může kompletní česká sestava nastoupit do zahajovacích soutěží, po nichž se definitivně rozhodne o složení "finálového" týmu.

 

Úterý 15. 9. 2009, 14.00 hod. – Jezdci právě vyráží do Istanbulu, koně jsou již na místě
Právě v tuto chvíli odlétají za svými koňmi do Istanbulu jezdci a vedoucí ekipy Jiří Pecháček. Koně již dorazili na místo včera a na cestě byli od pátečního večera. Ačkoliv v týmu je celkem pět jezdců (nepočítaje Kateřinu Kurbrickou), reprezentovat Českou republiku budou v této finálové soutěži pouze čtyři. „Luboš Kozák jede jako náhradník, nic méně to ještě neznamená, že nakonec on nebude součástí týmu. Vše je zatím otevřené a o definitivním složení družstva se rozhodneme až po zahajovacích soutěžích,“ prozradil šéf ekipy Jiří Pecháček.



V přílohách pod článkem najdete výsledky jednotlivých regionálních kol v ČR a rozpis závodů. Další informace získáte na adrese: https://admin.fei.org/Disciplines/Youth/SIEC_FEI/Pages/Results.aspx/

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.