Ford Cup 2014 v Trojanovicích již tento víkend

V termínu 21. - 22. června proběhnou v Trojanovicích skokové závody. V sobotu jsou na programu soutěže od pony po S**. Nedělní den bude patřit pouze dvoum parkurům - L** a S**. Hlavní soutěží bude již zmíněné nedělní S** Ford Cup 2014, jehož vítěz si domů odveze automobil Ford Ka Trend v hodnotě 210 490 Kč! Aktualizace 17. 6. 14:20 HOD: Vložena tisková zpráva. 20. 6. 10:30 HOD: Vložena volná vstupenka.

 

Tisková zpráva, Trojanovice, 17. června 2014 - Cena pro vítěze v podobě osobního vozu Ford dělá z Ford Cup Trojanovice nejatraktivnější parkurový závod v Moravskoslezském kraji. Také proto se na něm v posledních letech sjíždí místní jezdecká špička. Letos je jeho pátý ročník na programu jezdecké sezony o víkendu 21. a 22. července, přičemž hlavní závod se pojede v neděli po 14. hodině.

„První a druhý ročník se jely jen o zapůjčení vozu, ale loni a předloni už si vítěz auto odvezl domů. Přitom dva minulé ročníky vyhrál Jiří Hruška z jezdeckého oddílu z Opavy-Kateřinek,“ řekla Iveta Biolková z pořádající Stáje SKL Trojanovice. Akci spolupořádá Auto Kora Top s.r.o., které věnuje vůz do hlavní soutěže, a Jezdecké potřeby Pegas.

Jiří Hruška se letos chystá své předchozí triumfy obhajovat a do hlavního závodu chce přihlásit hned tři své koně. „Ne že by se nehodilo třetí auto, ale kvůli němu do Trojanovic nejedu. Své nejzkušenější koně, kteří vyhráli předchozí ročníky, navíc nechávám doma. Budou mít zasloužený odpočinek po Velké ceně Olomouce, kde si o uplynulém víkendu vyskákali první a druhé místo. Musím je připravit na závody v Šamoríně,“ prozradil jeden z nejúspěšnějších jezdců v Moravskoslezském kraji Jiří Hruška.

Vedle jezdců z Moravy i Čech přijedou také ekipy ze Slovenska a z Polska. Předloňského ročníku se účastnilo na 500 koní, loni jich bylo 450, a také letos pořadatelé očekávají masivní účast. Areál se proto pečlivě chystá, organizátoři speciálně upravovali pískové kolbiště, do kterého přidávali geotextilii, aby byl povrch měkčí a pružnější.

Hlavní závod se pojede v neděli na stupni obtížnosti S** do 130 cm výšky překážek, nominovat se do něj musí dvojice v sobotu úspěšným absolvováním parkuru stejné obtížnosti. O vítězi se rozhodne v prvním, případně ve druhém rozeskakování.

Program dvoudenního klání odstartují už v sobotu dopoledne parkury dětí na ponících, v sobotu odpoledne a v neděli dopoledne se pojedou další přátelské závody od stupňů Z po S. Neděli zpestří ukázky agility, jízda v dámském sedla, parkur poníků s jezdci v maskách, dále ukázky speciálních zápřahů koní. V nabídce bude tradičně bohaté občerstvení jako steaky z grilu, uzená žebra, palačinky, valašské frgály, čepované pivo, ale také možnost svést se v kočáru nebo děti na ponících.

 

Rozpis

 

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.