G. Slavíková vítězkou jedné hvězdy v Montelibretti

Ve čtvrtek 16. 9. začalo ve vojenském výcvikovém jezdeckém středisku nedaleko Říma mistrovství Itálie seniorů ve všestrannosti, v rámci kterého probíhají i mezinárodní soutěže CIC 1*/ 2*/ 3*.

Aktualizace 

19. 9. 19.40 HOD: G. Slavíková s Berry Nice po bezchybném parkuru zvítězila v soutěži CIC 1* v italském Montelibretti.

23-letý rakouský reprezentant S. Steiner, který měl smrtelnou nehodu na kombinaci skoku č. 10 byl velmi  zkušeným  jezdcem, který absolvoval mezinárodní soutěže od roku 2003. V Itálii startoval s 15 -letým valachem Cartagem se kterým se ještě v červenci umístil na 7.místě v  soutěži CIC 3* Feldbach  (AUT).

18. 9. 20.15 HOD: V 19,45 bylo rozhodnuto, že soutěž CIC *** bude zrušena a účastníkům vrátí pořadatelé polovinu startovného. Nejvíce zklamaní byli jezdci z Velké Británie a Finska, kteří zde absolvovali kvalifikace pro 4 hvězdy v Pau (FRA).
Po korekci tresných bodů za čas se G. Slavíková posunula na průběžné výborné 2. místo v CIC * , zítra pokračuje soutěž  parkurem, před nímž bude minutou ticha uctěn zemřelý rakouský jezdec.

19.50 HOD: Smrtelný úraz v crossu

Dnešní cross v soutěži CIC*absolvovala G. Slavíková bez chyb a v časovém limitu a po dvou zkouškách se posunula na průběžné 4. místo.
Hned první dvě dvojice náročný cross soutěže CIC *** nedokončily, po dvou dalších jezdcích, kteří absolvovali cross bez problémů, pátá startující dvojice měla pád s velmi vážným zraněním koně, kterého museli veterináři pro zranění utratit. Před M. Příhodou odstartoval jako šestý rakouský jezdec Sebastian Steiner, který měl pád se svým koněm na seskoku, a přestože se mu dostalo okamžité lékařské pomoci, jezdec svým zraněním na místě podlehl. Soutěž byla zastavena a ještě v 19 hod sbor rozhodčích a pořadatelů řeší  se zástupci zúčastněných zemí, jakým způsobem a jestli vůbec se bude v soutěži CIC*** pokračovat.

 

17. 9. 20 HOD: V soutěži CIC1* startuje i G. Slavíková s Berry Nice, svůj první start na úrovni CIC3* absolvuje M. Příhoda s Gombou. Oba koně přes  náročnou cestu bez problému prošli kondiční zkouškou. Páteční drezury probíhaly za slunného dne, kdy teploty přesahovaly 30 stupňů.  Svůj nejlepší výkon předvedla G. Slavíková s Berry Nice, která získala 44,1 tr. b. (70,6 %) a je mezi 50 startujícími na výborném 6. místě. M. Příhoda s Gombou dokončil drezuru na průběžném 11. místě s výsledkem 53,4 tr. b. – 64,3 %.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.