Galavečer pony v Srbech u Kladna

V sobotu 23. ledna se v hotelu Astra v Srbech-Tuchlovicích nedaleko Kladna konalo slavnostní vyhlášení výkonnostních žebříčků pony. Jeho organizace se letos ujala Jízdárna Kladno v čele s Annou a Františkem Hrudkovými. Desítky hostů se začaly do tamní hotelové restaurace sjíždět krátce před 17. hodinou a nechyběli mezi nimi známí jezdci Aleš Opatrný, Fabrizio Sigismondi a Simona Heidenreichová, kteří předávali ceny ve „svých“ disciplínách. Přinášíme vám aktuální reportáž z této akce a  bohatou fotogalerii.

V sobotu 23. ledna se v hotelu Astra v Srbech-Tuchlovicích nedaleko Kladna konalo slavnostní vyhlášení výkonnostních žebříčků pony. Jeho organizace se letos ujala Jízdárna Kladno v čele s Annou a Františkem Hrudkovými.

Desítky hostů se začaly do tamní hotelové restaurace sjíždět krátce před 17. hodinou a nechyběli mezi nimi známí jezdci Aleš Opatrný, Fabrizio Sigismondi a Simona Heidenreichová, kteří předávali ceny ve „svých“ disciplínách.

Po krátkém uvítání JUDr. Františka Hrudky (za pořadatele) a MVDr. Marie Vrankové (zastupující pony komisi ČJF) se již slova ujal moderátor večera Jan Matuška. Ten tradičně dokázal, že je schopen zajišťovat hned několik funkcí najednou, a tak se staral také o zvukovou i obrazovou režii. – Jen fotodokumentaci akce musel tentokrát nechat na ostatních... :o)

O jeho fotografie však při samotné akci nebyla nouze. Před vyhlášením jednotlivých kategorií totiž diváci mohli pokaždé shlédnout fotografickou prezentaci oceněných jezdců, přičemž valná většina z nich byla právě od Honzy Matušky, který současně na většině pony závodů zajišťoval výsledkový servis a někdy i komentování soutěží.

Vraťme se ale k samotnému vyhlašování pony žebříčků. Cenu si odneslo v každé kategorii hned pět jezdců! Až na výjimky (většinou z daleké Moravy) se všichni umístění dostavili osobně, a tak jsme mohli vidět celou řadu jezdkyní a jednoho jezdce netradičně ve slavnostním oblečení.

Postupně byli vyhlášeni tito jezdci:

Drezura 8 – 12 let
1. Lenka Kočí
2. Michaela Pavlisová
3. Anežka Zajícová
4. Miloš Chlanda
5. Anna Hrudková

Pony gala

 

Drezura 13 – 16 let
1. Kateřina Rosická
2. Michala Jirsová
3. Kamila Smékalová
4. Dominika Hrubešová
5. Kristýna Pospíšilová

Pony gala

 

Všestrannost
1. Petra Přidalová
2. Kamila Smékalová
3. Monika Dudová
4. Viktorie Theimerová
5. Andrea Beranová

Pony gala

 

Skoky 8 – 12 let
1. Marie Hrudková
2. Petra Boháčová
3. Hana Bužková
4. Petra Boháčová
5. Michaela Mžíková

Pony gala

 

Skoky 13 – 16 let
1. Michaela Krulichová
2. Michaela Krulichová
3. Tereza Lešetická
4. Ivana Hronová
5. Tereza Lešetická

Pony gala

 

Kompletní výsledky žebříčků najdete v přílohách pod článkem.

S pony kategorií se slavnostně rozloučilo celkem sedm jezdkyň, jež dovršily věku 16 let a nemohou tak již nadále v pony kategorii soutěžit. Jsou jimi: Johana Březinová, Dominika Hrubešová, Markéta Chlandová, Michala Jirsová, Michaela Krulichová, Petra Miletínová a Marie Vranková.

V průběhu večera měli přítomní možnost hlasovat o největšího „Sympaťáka“, resp. „Sympaťačku“. Tou se nakonec stala Anna Hrudková, která získala pěknou cenu, stejně jako jeden z hlasujících, jehož sama vylosovala. Byla jím paní Jana Rosická.

Po sympaťácích přišli na řadu další sympaťáci – tentokrát však nevzešli z hlasování přítomných, ale byli určeni pořadateli. Ing. Vladimír Mestenhauser a Václav Opatrný se totiž ujali losování tomboly v podobě osmi dárkových balíčků. Hned dva z nich si odnesl syn Ing. Stanislava Hakra, který jakožto zástupce hlavního partnera večera předával ceny vítězům společně s výše uvedenými populárními jezdci. V jednom případě se pak o cenu dlouho nikdo nehlásil, než Vladimír Mestenhauser zjistil, že je výhercem on sám...

Na závěr oficiální části večera si všichni připomněli mistrovství ČR pony prostřednictvím reportáže České televize (Sport v regionech) a mistrovství Evropy díky autentickým záběrům z archivu Michaely Krulichové. Poté již následoval raut a taneční zábava pro mladší generaci. Ti dříve narození mezi tím mohli u skleničky něčeho „ostřejšího“ plánovat nadcházející pony sezonu s číslem 2010.



Podrobnou fotogalerii najdete pod níže uvedeným odkazem. Více informací k žebříčkům pony se dozvíte v únorovém Jezdectví, které vychází již tento čtvrtek!

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.