GCT 2016: Řím - Grand Prix pro Harrie Smolderse

Od 8. do 11. září probíhá v Římě 13. kolo světové skokové série Global Champions Tour 2016. Závody probíhají na stadionu Stadio dei Marmi, který je lemován 59 sochami znázorňujícími různé sporty. Závodů se účastní i vedoucí jezdkyně Edwina Tops-Alexander, loňský vítěz Rolf-Göran Bengtsson. Aktualizace 11. 9. 15:50 HOD: Z vítězství v Grand Prix se raduje Harrie Smolders. Více v článku.

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos

Neděle

Odložená Grand Prix odstartovala v neděli 9:15 hodin a na startu diváci mohli vidět hned třicet nejlepších jezdců ve světovém žebříčku. Po dvou kolech bylo 7 jezdců bezchybných a v napínavém rozeskakování hned šest z nich dokončilo opět bezchybně. Nejrychlejším se stal nizozemský jezdec Harrie Smolders s Don VHP Z před druhým Simon Delestrem s Chesall Zimequest. Na třetím místě dokončil opět nizozemský jezdec, tentokrát Maikel van der Vleuten s VDL Groep Arera C.

Celkové vedení v seriálu neudržela Edwina Tops-Alexander, která Grand Prix dokončila až na 9. místě. O pět bodů se tak před ní dostal švédský jezdec Rolf-Göran Bengtsson.

Sobota

Hlavní sobotní soutěží měla být Grand Prix. Bohužel kvůli překvapivě silné bouřce se pořadatelé rozhodli přesunout hlavní soutěž na nedělní ráno. Grand Prix tak začne v 9:15 hodin. Soutěž plánovaná na 11:45, CSI5* 150/155 cm byla zrušena a jezdcům umožněno startovat v Grand Prix.

 

Pátek

První soutěží CSI5* byla soutěž o výšce překážek do 145 cm. Ze 47 jezdců se 23 představilo také v druhé fázi. V ní byl nejrychlejší nizozemský jezdec Maikel van der Vleuten s VDL Groep Quatro před druhým Davidem Willem s Mic Mac du Tillard. Třetí místo obsadila Samantha McIntosh s koněm Lady Gaga 18.

Hlavní soutěží dne bylo CSI5* 150/155 cm. Vítězství z minulého roku ve stejné soutěži zopakovala světová trojka Simon Delestre s Chesall Zimequest. V soutěži se představilo celkem 44 mezinárodních jezdců a jen osm z nich se probojovalo do rozeskakování.  Stavitel Uliano Vezzani postavil náročný parkur, který od jezdců vyžadoval obezřetnost a přesnost.

Simon Delestre a Chessal Zimequest.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.