GCT Monte Carlo (Monako): GP pro Bassem Hassan Mohammeda

Další etapa série Global Champions Tour bude probíhat v termínu 26. - 28. června v Monte Carlu v Monaku. Na nejbohatší světové závody se opět chystá jezdecká špička, mezi níž nebude chybět vítěz posledního kola v Cannes, Scott Brash. Šesté kolo si nenechá ujít ani vedoucí jezdkyně žebříčku GCT Edwina Tops-Alexander. Aktualizace 29. 6. 9:40 HOD: Grand Prix (160 cm) vyhrála katarská dvojice Bassem Hassan Mohammed a Victoria, jež si na konto nepřipsala žádný trestný bod. Druhý se umístil Rolf-Göran Bengtsson s Casallem ASK, taktéž s nulou. Třetí příčka patřila Cameron Hanley a Living The Dream s jedním trestným bodem získaným ve druhém kole.

28. 6. 145/150 cm vítěz Constant van Paesschen a Citizenguard Rioso van de Kapel, 2. Christian Ahlmann s Little Lady Z a 3. Marc Houtzager a Sterrehof's Uppity.

Grand Prix (160 cm) vyhrála katarská dvojice Bassem Hassan Mohammed a Victoria, jež si na konto nepřipsala žádný trestný bod. Druhý se umístil Rolf-Göran Bengtsson s Casallem ASK, taktéž s nulou. Třetí příčka patřila Cameron Hanley a Living The Dream s jedním trestným bodem získaným ve druhém kole.

 

Bassem Hassan Mohammed a Victoria. Foto Stefano Grasso

 

27. 6. V soutěži 150/155 cm vyhrál Američan Kent Farrington s Willow, 2. Pius Schwizer a Anisette de Lassus a 3. Ali Yousef Al Rumaihi a Gunder.

26. 6. V úvodní soutěži 145 cm zvítězil Ben Maher s Aristem Z, 2. Belgičan Constant van Paesschen a Citizenguard Rioso van de Kapel a 3. nizozemská dvojice Maikel van der Vleuten a VDL Groep Eureka. 150/155 cm vyhrál Samuel Parot a Quick du Pottier, 2. Roger-Yves Bost s Poker des Dames a 3. Daniel Deusser a Fyloe vh Claeyssenhof.

Jak již jistě víte, Nizozemec Jan Tops, zakladatel a ředitel této série, nedávno prodal 50 % svého podílu Američanu Frankovi McCourtovi. Společně chtějí GCT rozšířit i do USA, Asie a na Střední Východ.

Seznam jezdců

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.