Generali Open de France s 16 000 jezdci!

Generali Open de France, největší jezdecká akce na světě, přivítá téměř 16 000 jezdců z celé Francie. Tento šampionát je rozdělen na dvě části – pony a jezdci do 18let  od 4. do 12.7. a od 18. do 26.7. se utkají kluby. Soutěžit se bude v 15 disciplínách od klasických jako parkur, drezura či všestrannost (jejichž výsledky jsou rozhodující pro výběr jezdců na ME) až po pony-games, equifun či carrousel. Vše se odehraje v Parc équestre fédéral (Lamotte-Beuvron), sídle Francouzské jezdecké federace, který  je svou rozlohou třetí největší  na světě. Aktualizace 9. 7. 18:30 HOD: Akce probíhá současně na 10 kolbištích, 3 obdélnících, v hale a v terénu. Mrkněte na foto. 13. 7. 14:40 HOD: Přečtěte si krátké shrnutí Alžběty Maškové.

Konec dobrý, všechno dobré...

Finálové turnaje v pony-games na Open de France - to byla opravdu strhující podívaná! Napětí ve tvářích některých jezdců bylo vidět na dálku, ale po odstartování první hry se na trému zapomnělo a začalo se bojovat jako o život. Na hladký průběh opět dohlíželi svědomití rozhodčí, atmosféra na tribunách připomínala hokejové utkání, vše navíc umocňovala dobře zvolená hudba, trenéři stojící za "čekárnou" udíleli pokyny, co jim hlasivky stačily, profesionalní komentátor přidával představení na dynamičnosti a rychlost poníků (zejména v nejvyšší kategorii) se chvílemi blížila té nadzvukové... Kdo tohle jednou videl, už se nikdy nezbaví lásky k pony-games :-)

Každý turnaj musí jednou skončit a nezbýva než ocenit ty nejlepší. Poslední dva dny se na "čestném kolbišti" doslova nezastavili. V této malé aréně totiž probíhá dekorování všech disciplín. Děti (i jejich rodiče) si tak mohou plně vychutnat svůj úspěch. Ceremoniál se neobejde bez pódia, kam stoupají tři nejlepší, medaili, rázného vojenského marše neboli francouzské hymny, bouřlivého potlesku publika a samozřejmě závěrečného čestného kola...

Nezbýva tedy než se rozloučit slovy tamní moderátorky: "Na shledanou na Open 2016!"

 

Hřiště na pony games

 

Těšte se na zprávy od naší zpravodajky Alžběty Maškové, která se na akci chystá!

 

www.opendefrance.ffe.com

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.