GCT 2015 Chantilly pro Gregory Watheleta

Desátá etapa světového parkurového seriálu Global Champions Tour 2015 se koná ve dnech 17. - 19. července ve francouském měste Chantilly. V loňském roce v Grand Prix zvítězil Švéd Rolf-Göran Bengtsson v sedle Casall Aska. Jezdec na závody zavítá i letos a pokusí se obhájit vítězství. Kdo je dále přihlášen? Aktualizace 20. 7. 11:00 HOD: V GP senzačně zvitězil Belgičan Gregory Wathelet a zdramatizoval tak celou sérii. Výsledky a rozhovor s vítězem v článku.

Další dějství Longines Global Champions Tour tak slibuje dramatickou bitvu. Scott Brash ztrácí pouze tři body na vedoucí jezdkyni Lucianu Diniz.

Žebříček se změnil po senzačním vítězství Belgičana Gregoryho Watheleta v Chantilly. Úroveň Grand Prix byla zcela mimořádná. Loňský vítěz, Švéd Rolf-Göran Bengtsson, či John Whitaker v prvním kole soutěž vzdali. Jen pár jezdců dokázalo zajet obě kola čistě a jen tři z nich postoupili do rozeskakování. V něm se na druhém místě umístil Maročan Abdelkebir Ouaddar s hřebcem Quickly de Kreisker a na třetím domácí francouzská jezdkyně Pénélope Leprevost. Pro ní to bylo již druhé letošní umístění na stupních vítězů s jejím hřebcem Vagabond de la Pomme.

Gregory Wathelet: "Můj kůň skákal výborně v prvním kole a stále se den ode dne zlepšoval. Chtěl bych mu poděkovat za toto skvělé vítězství zde v Chantilly. Jsem nesmírně vděčný, že můžu jezdit tak dobrého koně. Do rozeskakování jsem šel jako první, věděl jsem, že Penelope Leprevost i Abdelkebir Ouaddar jsou schopni zajet velice rychle a tak jsem párkrát zariskoval. Samozřejmě jsem mohl jet i rychleji, ale stále jsem si říkal, že jsem na ně vyvinul aspoň nějaký tlak. Rovněž bych chtěl také poděkovat skvělému publiku, které sem do Chantilly dorazilo. Atmosféra byla úžasná a opravdu jsem si jízdu užíval. Ještě jednou díky všem, kteří dorazili podívat se na tento závod."

Průběžné pořadí jezdců

Seznam přihlášených

Online přenos

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.