Global Champions Tour 2016: Cascais pro Bucciho

Od 7. do 9. července probíhá v portugalském Cascais 11. kolo světové skokové série Global Champions Tour 2016. Na startu nebude chybět vedoucí muž celé série Christian Ahlmann nebo také loňský vítěz Grand Prix Scott Brash. Kompletní seznam jezdců najdete uvnitř. Aktualizace 10. 7. 11:30 HOD: Po sobotním Grand Prix má série Global Champions Tour nového vedoucího jezdce. Který tým vyhrál týmovou soutěž? Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

Sobota

V sobotu odpoledne vyvrcholily závody soutěží 160 cm Grand Prix s dotací 300 tisíc eur. Třináct jezdců překonalo nástrahy prvního kola bez chyby. V druhém se to povedlo už jen sedmi z nich. V následném rozeskakování se nakonec z vítězství radoval italský jezdec Piergiorgio Bucci s Casallo Z. Ten o více jak sekundu porazil Edwinu Tops-Alexander s Lintea Tequila. Třetí dokončil Bertram Allen s Hector van d'Abdijhoeve.

Díky druhému místu se na vedoucí pozici celé série posunula právě Edwina Tops-Alexander. O dva body za ní je na druhém místě Christian Ahlmann, třetí pozice patří Rolf-Göran Bengtssonovi.

 

Za umělého osvětlení se následně po Grand Prix jela i týmová soutěž Global Champions League. Soutěž to nebyla pro jezdce a koně vůbec jednoduchá. Silné poryvy větru několikrát shodily překážky. Z vítězství se nakonec radoval tým Vienna Eagles složený z Lauren Hough a Danielle Goldstein. Obě dvojice dosáhly jako jediné čistých kol v obou kolech. Druhý se umístil tým Shanghai Swans (Alexandra Thorton a Edwina Tops Alexander) s celkově 5 trestnými body, třetí pak Antwerp Diamonds (Katharina Offel a Marc Houtzager). Do průběžného vedení celé série se tak dostal Valkenswaard United, následovaný Antwerp Diamonds a třetím týmem Monaco Aces. Průběžné pořadí najdete zde.

 

Pátek

V pátek byla dopoledne na programu soutěž CSI5* 145 cm. Celkem se jí účastnilo 33 jezdců. V čase 64,09 sekundy byl nejrychlejší anglický jezdec Ben Maher s valachem Aristo Z. Druhé místo obsadil rovněž anglický jezdec John Whitaker s Lord of Arabia. Třetí dokončil Abdullah Al Sharbatly s Red Star d'Argent.

Hlavní soutěží dne byla soutěž 150/150 cm. Z celkem 35 dvojic se do rozeskakování probojovalo 8 z nich. Velkou formu ukázal vedoucí muž celého seriálu Christian Ahlmann s hřebcem Caribis Z, který zvítězil před Olivierem Philippaertsem s H&M Henna de Goedereede.

 

Čtvrtek

První soutěž CSI5* závodů v Cascais vyhrál francouzský jezdec Julien Epaillard. Dvojice dosáhla nejrychlejšího času ve druhé fázi a porazila tak druhého Daniela Blumana s Believe a třetího Gonzala Anón Suareze s AD Amigo B.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.