GCT 2016: Chantilly - Grand Prix pro Ludgera Beerbauma

Sedmé kolo světové skokové série Global Champions Tour 2016 se odehrálo od 26. do 29. května ve Francii v prostředí zámku Chantilly. Závodů se účastnili i vedoucí jezdec celé série Christian Ahlmann nebo světová trojka Scott Brash a také vítěz z loňska Gregory Wathelet. Aktualizace 31. 5. 9:00 HOD: Který tým zvítězil v nedělní soutěži Global Champions League? Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

Neděle 29. května

V neděli byla tradičně na programu týmová soutěž Global Champions League. Dvanáct týmů se utkalo v kulisách zámku Chantilly a tisíce diváků viděly první vítězství týmu Madrid in Motion v této sezoně. Tým ve složení Pedro Veniss a Gonzalo Anon Suarez zvítězili s celkem dvěma trestnými body na svém kontě před týmem Rome Gladiators (Laura Renwick a Marlon Zanotelli), ti již měli 4 trestné body. Třetí místo patřilo týmu Cannes Stars (Kevin Jochems a Roosje Brouwer).

V žebříčku vede stále Valkenswaard United se 164 body před Monaco Aces (160 bodů). Třetí jsou Rome Gladiators se 157 body. Celý žebříček.

Sobota 28. května

Na padesát jezdců se zúčastnilo vrcholu závodů před zámkem Chantilly. V prvním kole sobotního Grand Prix na výšce 160 cm překvapivě skončil velký favorit a vedoucí jezdec Christian Ahlmann, který dvakrát chyboval. Obě kola dokončilo bezchybně osm dvojic. Senzačního vítězství v rozeskakování dosáhl německý jezdec Ludger Beerbaum s Chiarou 222 před dalším Němcem Danielem Deusserem s First Class van Eeckelghem. Na třetím místě skončil páteční vítěz Daniel Bluman s Conconcreto Apardi. Ve vedení i po sedmém kole zůstává Christian Ahlmann se 186 body právě před Ludgerem Beerbaumem, který má na svém kontě 126 bodů. Třetí je pak švédský jezdec Rolf-Göran Bengtsson.

Ludger Beerbaum a Chiara 222.

 

Pátek 27. května

V pátek byly na programu první dvě soutěže CSI5*. Úvodní do 145 cm vyhrál kolumbijský jezdec Daniel Bluman se svým 10 letým koněm Believe. Dvojice předvedla velmi rychlý parkur a v čase 67,76 sekundy zvítězila. Na druhé místo odsunula irského rychlíka Bertrama Allena s Quiet Easy. Tato dvojice byla vůbec první, které se během parkuru podařilo pokořit 70 sekund. Celkově však s časem 69,04 skončila na druhém místě před domácí dvojicí Jérome Hurelem s koněm Urano.

Hlavní soutěží dne byla večerní soutěž do 150 cm. V ní zvítězil v čase 69,83 sekundy belgický jezdec Jerome Guery s 11 letým hřebcem Alicante. Na druhém místě skončil brazilský jezdec Marlon Zanotelli s Extra van Essene, na třetím pak Švýcar Romain Duguet s Otello du Soleil.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.