Global Champions Tour 2016: Finále v Doha - GCT pro Bengtssona

Od 3. do 5. prosince proběhlo v areálu Al Shaqab v katarském Doha finále Global Champions Tour 2016. O titul se utkali Rolf-Göran Bengtsson a Edwina Tops-Alexander. Na startu nechybělo celkem šest jezdců z první světové desítky. Aktualizace 6. 11. 16:15 HOD: Z celkového vítězství v Global Champions Tour se raduje Rolf-Göran Bengtsson. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Global Champions Tour

V sobotu večer bylo v Doha na programu závěrečné Grand Prix celé sezony Global Champions Tour 2016. A byl to večer švédského jezdce Rolf-Göran Bengtssona a jeho 17 letého čtyřnohého partnera Cassal ASK. O celkový titul soupeřili pouze on a Edwina Tops-Alexander. Australská jezdkyně však v prvním kole dvakrát chybovala a neprobojovala se tak ani do druhého kola. Bengtsson zajel čistě jak první a druhé kolo, tak také rozeskakování a v nejrychlejším čase zvítězil v poslední Grand Prix a také celkově.

 

Global Champions League

Vrcholem čtvrtečního dne bylo finále týmové soutěže Global Champions League. Prvním celkovým vítězem této soutěže se nakonec stal tým Valkenswaard United ve složení John Whitaker, Bertram Allen, Emily Moffitt a Eudardo Menezes. Během 15 kvalifikačních kol podalo toto družstvo vyrovnané výsledky a zaznamenalo celkem 4 vítězství.

V prvním kole finálové soutěže Global Champions League skončily naděje pro jednoho z favoritů. Monaco Aces z bojů o celkové prvenství vypadlo po 12 trestných bodech Daniela Blumana.

Vítězství v závodu v Doha si po dvou bezchybných kolech připadlo týmu Paris Jets ve složení Rolf-Göran Bengtsson a Nicola Philippaerts. V celkovém hodnocení však týmu připadlo až šesté místo. Celkově se z vítězství radoval tým Valkenswaard United i přes 12 trestných bodů v druhém kole. O dva body na druhém místě skončil tým Antwerp Diamonds, na třetím pak Monaco Aces. Celkové výsledky.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.