Global Champions Tour 2016: Miami Beach pro Edwinu Tops-Alexander

Ve dnech 7. - 10. dubna se v Miami Beach uskuteční první kolo světového skokového seriálu Global Champions Tour 2016. Závodů se zúčastní sedm z deseti top jezdců světa. Vítězství bude obhajovat Scott Brash. Kompletní seznam startujících najdete uvnitř. Aktualizace 11. 4. 12:00 HOD: V neděli bylo na programu také první kolo nové týmové soutěže Global Champions League.

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

Neděle

Nedělní program patřil nové týmové soutěži Global Champions League. Celého seriálu se účastní celkem 12 týmů tvořených top jezdci. V každém kole tým vybírá dva jezdce, jenž se účastní soutěží. První kolo v Miami Beach patřilo týmu Valkenswaard United ve složení Bertram Allen a John Whitaker. Oba v prvním kole nechybovali, v druhém již Bertram Allen jednou chyboval, ale lepším časem porazili v pořadí druhý tým Antwerp Diamonds (Audrey Coulter a Harrie Smolders).

 

Sobota

V sobotu byla na programu hlavní soutěž Longines Global Champions Tour Grand Prix. K vidění bylo celkem 18 čistých parkurů v prvním kole a sedm v druhém. V napínavém rozeskakování se to však podařilo pouze třem jezdcům. Nejrychlejší nakonec o více jak sekundu byla Edwina Tops-Alexander s Lintea Tequila před druhým domácím jezdcem McLain Wardem a třetím Christianem Ahlmannem.

Edwina Tops-Alexander.

Jan Tops: "Byl to úžasný začátek. Nemysleli jsme si, že uvidíme tolik čistých parkurů. Všechny okolnosti tomu však nasvědčovali. Dobře postavený parkur, skvělé počasí. Máme jedinečné závody, které jsou úplně jiné než v klasických arénách. To je to, o čem je celá Tour - rozmanité arény. Tento týden jsme měli malou, příští týden tu již bude velká travnatá."

Pátek

Do pátečního rozeskakování soutěže CSI5* 150/155 cm se probojovalo celkem 14 jezdců ze 47 startujících. O vítězství svedli souboj první tři jezdci, jejichž časy se vešli do šesti desetin sekundy. Z vítězství se nakonec radoval německý jezdec Daniel Deusser s 13 letým valachem Clintopem. Na druhém místě se umístil Romain Duguet s Quorida de Treho a na třetím Nicola Philippaerts. Čtvrtý Christian Ahlmann měl na první trojku ztrátu téměř dvě sekundy.

 

Daniel Deusser.


 

Čtvrtek

První čtvrteční soutěž CSI5* 145 cm vyhrál anglický jezdec Ben Maher s valachem Aristo Z. Vyhrál o více jak sekundu před Belgičanem Jos Verlooyem s Farfelu de la Pomme a třetím katarským jezdcem Bassem Hassan Mohammedem s Argelith Squid.

Ve večerní soutěži CSI5* 150/155 cm na čas kraloval italský jezdec Emanuele Gaudiano s hřebcem Caspar 232. Vyhrál o dvě sekundy před domácím jezdcem McLain Wardem a třetím irským mladým talentem Bertramem Allenem s Quiet Easy.

Emanuele Gaudiano.

 

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.