Global Champions Tour 2016: Monako - Grand Prix vyhrál Emanuele Gaudiano

Světová skoková série Global Champions Tour 2016 má od 24. do 26. června na programu další zastávku. Pod patronátem Prince Alberta II se uskuteční v Monte Carlu v přístavu Port Hercule deváté kolo. Na seznamu startujících nechybí vedoucí muž Christian Ahlmann, dále se představí Edwina Top-Alexander, Scott Brash, Bertram Allen nebo John Whitaker. Více uvnitř. Aktualizace 27. 6. Závěrečný den patřil tradičně týmové soutěži Global Champions League. Který tým zvítězil?

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos

Neděle

V neděli zakončila závody v Monaku týmová soutěž Global Champions League. Již po třetí v sezoně se z vítězství radoval tým Valkenswaard United, tentokrát díky Bertram Allenovi a Eduardo Menezesovi. Dvojice zaznamenala na nejmenším kolbišti celé série pouze jedinou chybu. S dvěma chybami na druhém místě dokončil domácí tým Monaco Aces (Daniel Bluman a Schuyler Riley). V průběžném pořadí se tým Valkenswaard United přiblížil právě vedoucímu Monaco Aces a to na rozdíl tří bodů.

Vítězný tým Valkenswaard United.

 

Sobota

Sobotní den odstartovala soutěž na čas 145/150 cm. V ní zvítězil momentálně vedoucí muž celé série Christian Ahlmann se svým 10 letým valachem Carusem. Druhý v pořadí Marlon Zanotelli s Madame Butterfly dokončil s více jak dvousekundovou ztrátou.

Večer byla na programu hlavní soutěž, 160 cm Grand Prix. Celkem 39 dvojic se představilo na startu a 9 z nich se dostalo po dvou kolech do rozeskakování. To bylo celé v režii italských jezdců, když zvítězil Emanuele Gaudiano s Caspar 232 a druhý dokončil Piergiorgio Bucci s Casallo Z. Třetí se umístil švédský jezdec Rolf-Göran Bengtsson s Casall ASK.

Emanuele Gaudiano a Caspar 232.


Pátek

Závody v Monaku odstartovaly v pátek dopoledne soutěží do 145 cm. Vítězství si v ní připsal belgický mladík Jos Verlooy s 11 letým valachem Farfelu de la Pomme. Na druhém místě se umístil Turek Ömer Karaevli s koněm Cortani, třetí pak dokončil Pius Schwizer s PSG Future.

Hlavní soutěží dne odpolední soutěž do 155 cm. I v této soutěži se radoval mladý talentovaný jezdec, tentokrát Bertram Allen s Molly Malone V. Z 38 členného startovního pole se čistým základním kolem probojovalo do rozeskakování 13 dvojic. Bertram Allen porazil o pouhých osm setin sekundy druhého Jerome Gueryhos Alicante. Třetí se pak umístil David Will s Cento du Rouet.

Betram Allen s Molly Malone V zvítězil v páteční soutěži do 155 cm.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.