Global Champions Tour 2017: Cascais - GP pro Goldstein

Světová skoková série Global Champions Tour se ve dnech 7. - 8. července přestěhuje do portugalského Cascais. Na startu nebude chybět aktuální vedoucí jezdec Harrie Smolders a mnoho dalších jezdců světové elity. V týmu Berlin Lions se představí také Aleš Opatrný. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Přímý přenos z Grand Prix můžete sledovat na televizní stanici Eurosport. Kompletní program zde.

 

Sobota

Druhé kolo týmové soutěže se uskutečnilo v sobotu. Vedoucí tým Miami Glory vedl i po jízdě Scotta Brashe s Hello Forever, ale kvůli nálezu krve musela být dvojice podle pravidel FEI diskvalifikována a tím tedy i celý tým. Z vítězství se tak radoval druhý tým v pořadí Mexico Amigos (Henrik von Eckermann, Yuri Mansur) s celkovým skóre 4 trestné body. Druhý se umístil tým Paris Panthers, třetí pak Valkenswaard United, který je ve vedení celé série. Tým Berlin Lions ve složení Max Kühner a Aleš Opatrný obsadil 13. místo se ziskem 45 trestných bodů.

Následující soutěž Grand Prix vůbec poprvé ve své kariéře ovládla Danielle Goldstein s klisnou Lizziemary. Do rozeskakování soutěže na výšce 160 cm se dostalo celkem pět dvojic. Goldstein porazila o vteřinu a půl druhého v pořadí Maikela van der Vleutena s VDL Groep Arera C a třetího Martina Fuchse s Clooneym.

Pátek

V pátek dopoledne proběhla první soutěž CSI5* no výšce 145 cm. Z celkem 25 jezdců byl ve druhé fázi nejrychlejší Abdel Said se S I E C Captain Future Z před druhým Benem Maherem s Divou II a třetím Marlon Módolo Zanotellim s Celena VDL.

Následovalo první kolo týmové soutěže. Frank Rothenberger postavil parkur s dlouhými distancemi a decentními skoky. Soutěž se jela při západu slunce a následné rozsvícení umělého osvětlení dále stížilo parkur díky stínům. Do vedení se po dvou bezchybných jízdách svých jezdců dostal tým Miami Glory (Cian O'Connor, Georgina Bloomberg). Druhé místo patří Paris Panthers také s čistým kontem (Jack Towell, Lillie Keenan). Týmu Berlin Lions obdržel v prvním kole celkem 32 trestných bodů.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.