Global Champions Tour 2017: Chantilly - GP pro Smolderse

Další kolo Global Champions Tour 2017 se uskuteční od 13. do 16. července v prostředí francouzského zámku Chantilly. Závodů se zúčastní sedm jezdců první světové desítky v čele s jedničkou Kent Farringtonem. V týmu Berlin Lions bude závodit Aleš Opatrný.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

Sobota

Sobotní úvodní soutěže 155/160 cm na čas se zúčastnilo 48 jezdců. Nejrychlejším jezdcem se stal Scott Brash s Hello Forever, který o čtyři desetiny sekundy porazil domácího jezdce Patrice Delaveau s Aquila HDC. Třetí se umístila Luciana Diniz s Fit For Fun 13. Český jezdec Aleš Opatrný obsadil se ziskem čtyř trestných bodů 31. místo.

Následovala soutěž druhého kola Global Champions League. V něm potvrdil první místo z prvního kola tým Hamburg Diamonds. Ten ve složení Harrie Smolders a John Whitaker přidal ve druhém kole pouze jeden trestný bod a s přehledem tak zvítězil před týmem Miami Glory (Paris Sellon, Scott Brash) a Doha Fursan Qatar (Sheikh Ali Bin Khalid Al Thani, Bassem Hassan Mohammed). Tým Berlin Lions s Alešem Opatrným v sestavě obsadil 12. místo s celkovými 17 trestnými body.

Soutěž Grand Prix poté vyhrál Harrie Smolders, čímž korunoval svůj úspěšný den, když zvítězil i v týmové soutěži s týmem Hamburg Diamonds. Zvýšil také svůj náskok v celé sérii na 57 bodů před Albertem Zorzim. Druhé místo v soutěži Grand Prix na výšce 160 cm obsadil Scott Brash s Hello Forever, třetí se pak umístil domácí Philippe Rozier s Rahotep de Toscane.

 

Pátek

První soutěž na výšce 145 cm se stala kořistí belgického jezdce Pietera Devose s Haloubet Hitchcock, který o necelé dvě desetiny sekundy porazil Bassema Hassan Mohammeda s Argelith Squid. Aleš Opatrný obsadil 18. místo se ziskem dvou trestných bodů.

Následovalo první kolo týmové soutěže Global Champions League. V něm zvítězil tým Hamburg Diamonds ve složení John Whitaker a Harrie Smolders o pouhých 11 setin před druhým týmem Miami Glory (Scott Brash, Paris Sellon). Třetí místo průběžně patří Cascais Charms (Philip Houston, David Will), kteří mají na svém kontě 4 trestné body. Tým Berlin Lions (Aleš Opatrný, Gerco Schröder) obsadil průběžné sedmé místo poté, co Aleš Opatrný nechyboval a Gerco Schröder si připsal 8 trestných bodů.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.