Global Champions Tour a League 2017 Mexico City: GP pro Martina Fuchse

Od 6. do 9. dubna se v Mexico City uskutečnilo letošní první kolo seriálů Global Champions Tour a Global Champions League (soutěž družstev). Závodů se zúčastnili také dva čeští zástupci - Aleš Opatrný a Anna Kellnerová, členové družstva Berlin Lions. 8. 4. Druhé kolo soutěže družstev: A. Opatrný a Fakir 0 tr. b., A. Kellnerová a Giljandro 13 tr. b, M. Kühner 8 tr. b., celkově Berlínští lvi 15. místo. Grand Prix 1. m. Martin Fuchs a Chaplin, A. Opatrný a Fakir vzdali.

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos

Záznam odvysílá televizní stanice Eurosport. Program zde.

 

VIDEOZÁZNAMY VŠECH JÍZD NAJDETE VE VÝSLEDKU KAŽDÉ DVOJICE NA WEBU POŘADATELE

 

Pátek

V pátek byla na programu jediná soutěž CSI5* 145/150 cm s rozeskakováním. Na náročném parkuru skončily naděje mnoha jezdců a pouze pěti dvojicím se podařilo zajet čisté základní kolo. V rozeskakování byl pak nejrychlejší italský jezdec Lorenzo de Luca s hřebcem Halifax van het Kluizebos, který zvítězil o více než sekundu před Nielsem Bruynseelsem s Angel van T Hof a Leopoldem van Astenem s VDL Groep Beauty,

Výsledky českých jezdců: 16. A. Opatrný a Balguero 5 tr. b., 36. A. Kellnerová a Calcourt Falklund 18 tr. b.

 

 

Čtvrtek

První soutěž CSI5* byla dvoufázová čtvrteční soutěž do 145 cm. Velkou formu v ní ukázal Bertram Allen se svým 14letým valachem Quiet Easy 4 když předvedl čistou rychlou jízdu o více než sekundu zvítězil před domácím Gonzalo Azcarragem s QUite Nice 5. Třetí místo obsadil belgický jezdec Jerome Guery s Garfield de Tiji Des Templiers.

Výsledky českých jezdců: 14. A. Opatrný a Balguero 0 tr. b. v obou fázích; 38. A. Kellnerová a Calcourt Falklund - 4 tr. b. v I. fázi.

 

Ve čtvrtek se také uskutečnila první soutěž v rámci týmů Global Champions League. V ní se opět dařilo irskému mladíkovi Bertramu Allenovi, když společně s Albertem Zorzim předvedli jako jediní čisté jízdy. Jejich tým Valkenswaard United se tak ujal vedení. Druzí jsou prozatím členové týmu St Tropez Pirates (Simon Delestre, Jérome Guery) s jedním trestným bodem, třetí místo pak patří Hamburgu Diamonds (Herrie Smolders, Eric Lamaze) s osmi trestnými body.

Výsledky českých jezdců: A. Kellnerová a Giljandro 13 tr. b., Aleš Opatrný a VDL Fakir 4 tr. b., celkem Berlínští lvi 17 tr. b. (M. Kühner a Chardonnay 4 tr. b.) na 11. místě z 18 startujících.

Pořadí družstev po I. kole

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.