Global Champions Tour 2017: Paříž - GP pro Eppailarda

V týdnu od 30. června do 2. července proběhlo v Paříži již 8. letošní zastavení Global Champions Tour. Tento rok se vše opět přesunulo do prostředí pod Eiffelovu věž. Mezi přihlášenými nechyběli domácí hvězdy Simon Delestre, Penelope Leprevost a Kevin Staut. Tým Berlin Lions reprezentovali Aleš Opatrný a Anna Kellnerová.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Záznam bude vysílat televizní stanice Eurosport. Kompletní program zde.

 

Neděle

Závody zakončila v neděli soutěž 150/155 cm s rozeskakováním do které nastoupilo 47 jezdců. Čistě absolvovalo základní parkur 11 z nich. Nejrychlejším jezdcem v rozeskakování se stal Lorenzo de Luca s Halifax van het Kluizebos. Druhé místo obsadil domácí Roger-Yves Bost se Sydney Une Prince, třetí pak skončil Ben Maher s koněm Quilata. 

Výsledky českých jezdců: 36. A. Opatrný a VDL Fakir 9 tr. b., 39. A. Kellnerová a Classic 9 tr. b.

 

Sobota

V sobotní úvodní soutěži do 145 cm na čas se představilo 35 jezdců. Hned 12 z nich absolvovalo parkur bechybně. Nejrychlejším jezdcem se v čase 59,91 sekundy stal Ben Maher s koněm Quilata. Druhé místo obsadil irský jezdec Denis Lynch s RMF Bella Baloubet, třetí pak Nizozemec Leopold van Asten s VDL Groep Miss Untouchable.

Následovala soutěž druhého kola týmové soutěže Global Champions League na výšce 155/160 cm. První tři týmy dělily z výsledků prvního kola pouhé tři trestné body. A bylo to drama až do samého závěru. V druhém kole dvakrát chyboval Jérome Guery z týmu St Tropez Pirates. Druhý tým Hamburg Diamonds si však v druhém kole také připsal osm trestných bodů a tak se z vítězství k velké radosti domácích radoval tým St Tropez Pirates (Simon Delestre a Jérome Guery) před druhým Hamburg Diamonds (Audrey Coulter a Harrie Smolders) a třetím týmem Chantilly Pegasus (Lauren Hough a Sergio Alvarez Moya). V celkovém pořadí vede St Tropez Pirates dva body právě před Hamburg Diamonds, třetí místo patří Valkenswaard United. Ve druhém kole se nedařilo týmu Berlin Lions. Ve druhém kole byla pro druhé zastavení Anna Kellnerová vyloučena a Cindy van der Straten-Marie v průběhu parkuru vzdala. Tým Berlin Lions byl tak vyloučen a v celkovém pořadí mu náleží 17. místo.

V následující Grand Prix udělali domácí jezdci opět radost svému publiku, když se z vítězství radoval Julien Epaillard se svým devítiletým hřebcem Usual Suspect d'Auge. V cíli pak zářil radostí: "Je to zde v Paříži skvělé, tady na tom úžasném místě. Byla to první pětihvězdová soutěž pro mého koně. Je to také mé první pódium na Tour. Je to velké překvapení pro mě, je skvělé zde závodit, když jsou zde ti nejlepší z celého světa a před fantastickým publikem." Změnilo se i průběžné pořadi GCT. Do vedení se dostal opět Harrie Smolders, druhý Christian Ahlmann má však jen pět bodů ztráty.

 

Pátek

V úvodní zahajovací dvoufázové soutěži do 145 cm na čas se představilo celkem 56 dvojic. Osmnáct dvojic dokázalo pokořit první fázi bezchybně, druhou pak dokončilo bez chyby 14 z nich. K velké radosti domácích zvítězil domácí Mathieu Billot s Radja des Fontaines. Druhé místo obsadil David Will s Mic Mac du Tillard, třetí se umístil Bertram Allen s GK Casper. Čtvrté místo patřilo českému reprezentantovi Aleši Opatrnému s VDL Fakir!

Uliano Vezzani postavil na první kolo týmové soutěže Global Champions League parkur s mnoha výzvami pro jezdce. Povolený čas 84 sekund také působil některým problém. Jediným týmem, kterému se podařilo projet parkur bechybně byl tým St Tropez Pirates ve složení Simon Delestre a Jérome Guery. S jedním trestným bodem na druhém místě se umístil Hamburg Diamonds (Audrey Coulter, Harrie Smolders), čtyři trestné body a třetí místo patří po prvním kole týmu Monaco Aces. První kolo dokončil s 26 trestnými body tým Berlin Lions (Aleš Opatrný, Anna Kellnerová), kterému tak patří 16. místo.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.