Global Champions Tour 2017: Řím - GCT pro Smolderse, Berlin Lions na 7. místě

Předposlední kolo Global Champions Tour 2017 se uskuteční ve dnech 21. - 24. září v Římě. Na startu se představí jezdecké legendy Ludger Beerbaum, John Whitaker, Marcus Ehning, Roger Yves Bost. Nebude chybět ani vedoucí muž celého seriálu Harrie Smolders. Za tým Berlin Lions nastoupí Anna Kellnerová. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos

Přímý přenos odvysílá televizní stanice Eurosport. Komentovat bude Klára Damborská. Program zde.

 

Global Champions Tour

Úvodní pětihvězdovou soutěž vyhrál v pátek švýcarský reprezentant Martin Fuchs se svým desetiletým valachem Cristo. Mladý jezdec porazil druhého Pedera Fredricsona s H&M Carat Desire a třetího Johna Whitakera s Argentem. Česká jezdkyně Anna Kellnerová obsadila 41. pozici se ziskem pěti trestných bodů.

Pouze třem jezdcům se podařilo v sobotní soutěži Grand Prix absolvovat základní kolo bez chyby. Zvítězila zcela překvapivě "vycházející hvězda" švédská jezdkyně Evelina Tovek v sedle devítiletého valacha Castello 194. Druhé místo obsadil Nizozemec Harrie Smolders, který tak vyhrál celou sérii Global Champions Tour 2017 ještě před finálovým kolem! Třetí místo v soutěži obsadil Marcus Ehning s Funky Fred.

 

 

Global Champions League

V pátek proběhlo první kolo týmové soutěže Global Champions League. Na prvním místě se po něm usadil jediný bezchybný tým, Valkenswaard United (Alberto Zorzi, Marcus Ehning). Ten drží prozatím v celém seriálu celkově druhé místo za týmem Hamburg Diamonds, kterému se však v prvním kole nedařilo, když zkušené duo Harrie Smolders a Eric Lamaze inkasovali osm trestných bodů. Druhé místo v prvním kole obsadil tým St Tropez Pirates (Julien Epaillard, Simon Delestre), třetí se pak umístil tým London Knights (Emily Moffitt, Ben Maher). Berlin Lions ve složení Max Kühner a Anna Kellnerová drží po prvním kole devátou příčku s devíti trestnými body.

Sobotní druhé kolo však patřilo vedoucímu týmu celého seriálu Hamburgu Diamonds. Eric Lamaze ani Harrie Smolders v něm nechybovali a nakonec i zvítězili, když jediný bezchybný tým z prvního kola Valkenswaard United inkasoval 12 trestných bodů. Druhým bezchybným týmem druhého kola se stal tým Miami Glory (Denis Lynch, Cian O'Conor, Scott Brash), poskočil tak na druhé místo výsledkové listiny. V druhém kole se posunul i tým Berlin Lions s Annou Kellnerovou a Maxem Kühnerem v sestavě, když s celkovým ziskem 22 trestných bodů se umístil na 7. místě.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.