Global Champions Tour 2017: Šanghaj - GP pro Lorenzo de Lucu

Světová skoková série Global Champions Tour pokračuje tento týden od 28. do 30. dubna v čínské Šanghaji třetím kolem. Na startu se představí osm jezdců z první světové desítky a také česká jezdkyně Anna Kellnerová. Kompletní seznam startujících uvnitř. Aktualizace 30. 4. 11:35 HOD: Grand Prix vyhrál Lorenco de Luca. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

Sobota

Z vítězství v soutěži Global Champions League se radovala dvojice Darragh Kenny a Jack Hardin Towell z týmu Paris Panthers. Kenny potvrdil skvělou formu z pátečních soutěží. Oba jezdci zajeli bezchybně a navíc v nejrychlejším kombinovaném čase 155,99 sekundy. Druzí Hamburg Diamonds (John Whitaker a Jos Verlooy) také dokončili bez trestných bodů avšak v pomalejším čase 161,94 sekundy. Třetí tým London Knights (Ben Maher a Kent Farrington) také dokončili bez chyby avšak si z pátku nesli již čtyři trestné body. Berlin Lions (Anna Kellnerová, Gerco Schröder, Max Kühner) se umístili na 13. místě se ziskem 29 trestných bodů. Průběžné pořadí najdete zde.

V soutěži Grand Prix si premiérové vítězství připsal italský jezdec Lorenzo de Luca a ujal se vedení celé série. Stavitel parkuru Uliano Vezzani postavil velice složitý parkur pro 25 kvalifikovaných jezdců s velice přísným časem. Mnoho favoritů jako je Bertram Allen, Marcus Ehning, Ludger Beerbaum nebo John Whitaker díky tomu měli chybu na překážkách. První čistým byl až vítěz Lorenco de Luca s Ensor de Litrange LXII. Pouze čtyřem jezdcům se podařilo kvalifikovat do rozeskakování. Druhý se umístil Maikel van der Vleuten s VDL Groep Verdi TN N.O.P., třetí pak skončil další Ital Alberto Zorzi s Fair Light van't Heike. Průběžné pořadí GCT najdete zde.

Pátek

První kolo Global Champions League 150/155 cm: Anna Kellnerová a Giljandro van den Bosrand 4 tr. b.

V první pětihvězdové soutěži do 145 cm zvítězil Ramzy Al Duhami s koněm Garlic v. Kapelhof, před Darraghem Kennym s Chanel a Roger-Yves Bostem s Pegase du Murier. Anna Kellnerová obsadila 32. místo v sedle Calcourt Falklunda se ziskem čtyř trestných bodů.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.