Global Champions Tour 2017: Valkenswaard - GP pro Lorenzo de Lucu

Od 11. do 13. srpna se koná v nizozemském Valkenswaardu další kolo Global Champions Tour. Ve startovním poli je sedm jezdců z první světové desítky. Za tým Berlin Lions závodí Anna Kellnerová. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Záznam závodů odvysílá v neděli 13. srpna televizní stanice Eurosport. Kompletní program zde.

 

Sobota

Druhé kolo týmové soutěže proběhlo v sobotu odpoledne. Bohužel se vůbec nedařilo Anně Kellnerové a Maxi Kühnerovi a s celkovými 26 trestnými body se tým Berlin Lions propadl ze druhého na desáté místo. Naopak první místo uhájil tým Hamburg Diamonds (Jos Verlooy a Harrie Smolders), kteří si vítězstvím zajistili i vedení v celém seriálu, ze kterého sesadili domácí Valkenswaard United. Druhé místo obsadil Madrid in Motion (Leopold van Aster, Maikel van der Vleuten), třetí pak Cascais Charms (Carlos Lopez, Andreas Kreuzer).

Napínavý je i boj v sérii Global Champions Tour. Z vítězství v soutěži Grand Prix se ve Valkenswaardu radoval italský jezdec Lorenzo de Luca, který předvedl velice rychlé rozeskakování. Druhé místo obsadil Christian Ahlmann, jemuž patří i celké druhé místo. I šesté místo Harrie Smolderse stačilo na udržení vedení v celé sérii. Třetí místo v Global Champions Tour drží Alberto Zorzi a mezi ním a prvním Smoldersem je pouhých 13 bodů.

Pátek

V pátek proběhlo ve Valkenswaardu první kolo týmové soutěže. Jedinému týmu se podařilo první kolo překonat bez chyby. Byl jím tým Hamburg Diamonds ve složení Harrie Smolders a Jos Verlooy. S jedním trestným bodem obsadil druhé místo tým Berlin Lions s Annou Kellnerovou a Maxem Kühnerem! Třetí se pak umístil se čtyřmi trestnými body Cascais Charms.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.