Global Champions Tour 2018 - Cascais: Prague Lions patnáctí, GP pro Philippaertse

Ve dnech 14. - 16. června probíhá v portugalském Cascais poblíž Estoril další kolo světové série Global Champions. Na startu je vedoucí jezdkyně celé série Edwina Tops-Alexander nebo třetí v pořadí Scott Brash. Za Prague Lions nastoupí Anna Kellnerová a Aleš Opatrný.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Další proslulé přímořské letovisko hostí parkurovou sérii Global Champions. Po St. Tropez a Cannes se nejlepší jezdci a koně světa přesunuli zFrancie do portugalského Estorilu/Cascais (14. - 16. června). Chybět nebudou ani Pražští lvi, opět soběma Čechy Annou Kellnerovou a Alešem Opatrným na startu. Třetí oporou družstva je nizozemský reprezentant Gerco Schröder. Tisková zpráva.

 

Sobota

V sobotu vyvrcholila týmová soutěž druhým kolem. V něm prvenství uhájil tým Paris Panthers (Gregory Wathelet, Darragh Kenny) i přes jednu chybu. Scandinavian Vikings chybovali také jednou, avšak o téměř tři sekundy pomalejším součtem časů. Také třetí příčku uhájil z prvního kola London Knights. Na patnáctém místě se nakonec umístil také český tým Prague Lions, když Aleš Opatrný překonal kurz parkuru bez chyby, Gerco Schröder ale inkasoval 10 trestných bodů. Tisková zpráva.

V následující Grand Prix na výšce překážek 160 cm se do rozeskakování čistou jízdou probojovalo osm jezdců. Nejrychlejším jezdcem v rozeskakování byl Nicola Philippaerts s H&M Harley vd Bisschop před svým krajanem Gregory Watheletem s MJT Nevados S. Třetí přičku obsadil Eduardo Álvarez Aznar s koněm Rokfeller de Pleville Bois Margot. Osmým účastníkem galashow světového parkuru v Praze tak je Nicola Philippaerts. Tisková zpráva.

 

Pátek

Páteční úvodní pětihvězdovou soutěž do 145 cm na čas vyhrál německý reprezentant Karel Cox s koněm Evert o desetinu sekundy před včerejším vítězem Yurim Mansurim Gueriosem s Amorem. Třetí se pak umístil irský jezdec Mark McAuley s Vivaldi du Theil. Anna Kellnerová obsadila s 13 trestnými body 34. místo.

Ve druhé soutěži do 150 cm s rozeskakováním se dařilo belgickému jezdci Gregory Watheletovi v sedle koně Quaido. Druhé místo obsadil Julien Epaillarda se Safari D Auge, třetí pak Simon Delestre s Filou Carlo Zimequest. Pouze šest jezdců ze 42 se probojovalo do rozeskakování.

 

Čtvrtek

První soutěží byla soutěž do 145 cm. Zvítězil v ní brazilský jezdec Yuri Mansur Guerios a Amor před irským jezdcem Denisem Lynchem s Fairview Aliquidam. Třetí příčku obsadil Švýcar Pius Schwizer a Chidame Z. Na 30. místě se dvěma trestnými body dokončil Aleš Opatrný s VDL Fakirem, na 42. místě pak dokončila s pěti trestnými body Anna Kellnerová s Balguerem.

Večerní hlavní soutěž již byla prvním kolem týmové soutěže Global Champions League. Hned pěti týmům se podařilo nástrahy prvního kola překonat bez chyby. Součtem časů se ujal vedení tým Paris Panthers (Darragh Kenny, Gregory Wathelet). Druhé místo patří Scandinavian Vikings (Christian Ahlamnn, Leopold van Aster), třetí pak London Knights (Nicola Philippaerts, Martin Fuchs). Po pěti chybách Gerco Schrödera a osmi Aleše Opatrného je tým Prague Lions po prvním kole na 15. místě.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.