Global Champions Tour 2018 - Miami: Vítězství Prague Lions

Tento týden od 5. do 7. dubna pokračuje druhým kolem série Global Champions Tour a Global Champions League. Na startovní listině nechybí vítěz prvního kola v Mexiku Scott Brash. Dále se představí Kevin Staut, Eric Lamaze, Daniel Deusser, Marcus Ehning, Christian Ahlmann. Za Prague Lions nastoupí také Anna Kellnerová. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Závody v Miami odvysílá také televizní stanice Eurosport. Kompletní program najdete v článku zde.

 

Sobota

Druhé kolo týmové soutěže proběhlo v sobotu. V soutěži 150/160 cm potvrdili skvělou formu jezdci Prague Lions. Jak Anna Kellnerová, tak Gerco Schröder inkasovali pouze jeden trestný bod za čas a celkovými 8 trestnými body zvítězili! V průběžném pořadí patří českému týmu druhé místo! Druhé místo v soutěži v Miami obsadil tým Valkenswaard United (Bertram Allen, Alberto Zorzi), třetí pak Monaco Aces (Jérome Guery, Julien Epaillard). 

 

 

Pátek

První páteční soutěž do 145 cm na čas se stala kořistí katarského jezdce Bassem Hassan Mohammeda s koněm Argelith Squid. Druhé místo obsadila domácí jezdkyně Kristen Vanderveen s Bull Run's Divine Fortune, třetí pak irský jezdec Bertram Allen s Izzy by Picobello. Čtvrté místo obsadil člen Prague Lions Holger Wulschner s BSC Skipper.

Hlavní soutěží dne byla soutěž do 150 cm. Celkem 11 jezdců se čistou jízdou kvalifikovalo do rozeskakování. V něm byl nejrychlejší nizozemský jezdec Maikel van der Vleuten v sedle Arera C před druhým Albertem Zorzim s Fair Light van T Heike. Třetí místo obsadil anglický jezdec Ben Maher s Don Vitem. Soutěže se účastnila také česká jezdkyně Anna Kellnerová, která se 13 trestnými body obsadila 42. místo.

 

Čtvrtek

V úvodní čtvrteční soutěži do 145 cm se z vítězství radoval belgický jezdec Philipp Weishaupt s koněm Sansibar. Ten o devět setin sekundy ve druhé fázi porazil domácí Georginu Bloomberg v sedle Paola 233. Třetí se umístil Eric Lamaze s Chacco Kid.

Druhou soutěží byla soutěž do 150 cm, která byla rovněž prvním kolem soutěže týmů. V ní se nejvíce dařilo týmu Monaco Aces (Jérome GUery, Julien Epaillard), kteří jako jediní oba nechybovali. Na druhém místě se umístili Scandinavian Vikings (Leopold van Asten, Christian Ahlmann) díky jedné chybě Ahlmanna. Třetí místo vybojoval tým Prague Lions, když Anna Kellnerová s Classicem obdržela pouze jeden trestný bod a Gerco Schröder pět trestných.

 

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.