Global Champions Tour 2018 - Saint Tropez: Prague Lions čtrnáctí

Od 31. května do 2. června proběhne na jihu Francie v Saint Tropez šesté kolo Global Champions Tour 2018. Na startu nebude chybět světová jednička Harrie Smolders nebo vedoucí muž GCT Scott Brash. V barvách Prague Lions nastoupí česká reprezentantka Anna Kellnerová. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

Sobota

Druhé kolo týmové soutěže proběhlo v sobotu. V něm opět nechybovali jezdci týmu Shanghai Swans Daniel Deusser a Pedro Veniss a zaslouženě zvítězili. Na druhém místě dokončil tým London Knights (Ben Maher a Olivier Philippaerts) s celkovými osmi trestnými body. Třetí příčku s dvanácti trestnými body obsadil tým Chanilly Pegasus (Carlos Lopez a Roger-Yves Bost). Tým Prague Lions dokončil na čtrnáctém místě, když Niels Bruynseels chyboval stejně jako v prvním kole jednou. Anna Kellnerová však na konto připsala 15 trestných bodů. Prague Lions i po tomto závodě zůstávají na průběžné osmé příčce. Tisková zpráva.

V následné soutěži Grand Prix se do rozeskakování čistou jízdou probojovalo sedm jezdců. Téměř o sekundu v něm pak zvítězil anglický jezdec Ben Maher v sedle Winning Good. Druhé místo obsadil Carlos Lopez s Adamarou 2, třetí pak dokončila Edwina Tops-Alexander s Californií. Po druhém místě se do pražské Super Grand Prix kvalifikoval Carlos Lopez - tisková zpráva.

 

 

Pátek

V pátek byly na programu dvě pětihvězdové soutěže. V té první dvoufázové do 145 cm se nejvíce dařilo domácímu Simonu Delestrovi v sedle koně Chesall Zimequest. Druhé místo obsadil Sameh El Dahan a Championes, třetí pak Jérome Guery a Celvin. Česká jezdkyně Anna Kellnerová se umístila na 49. místě se čtyřmi trestnými body.

Druhou soutěží byla soutěž do 155 cm s rozeskakováním, do kterého se čistou jízdou probojovalo deset jezdců. Nejrychlejším byl Ital Lorenzo de Luca s koněm De Flipper před světovou jedničkou Harrie Smoldersem s Ziniusem. Třetí příčku obsadil opět Ital, tentokrát Alberto Zorzi s Ulane de Coquerie. Na čtvrtém místě se po bezchybném jak základním kole tak rozeskakování umístila Anna Kellnerová se Silverstone G.

Vítěz Lorenzo de Luca.

 

Čtvrtek

Ve čtvrtek proběhlo první kolo týmové soutěže. Hned dvěma týmům se podařilo v něm nechybovat a v lepším čase se do vedení dostal tým Shanghai Swans ve složení Pedro Veniss a Daniel Deusser. Druhé místo obsadili Miami Celtics (Shane Breen a Jessica Springsteen). S jednou chybou pak na třetím místě dokončil tým Monaco Aces (Simon Delestre a Jérome Guery) a na čtvrtém London Knights (Olivier Philippaerts a Ben Maher). Prague Lions nastoupili ve složení Anna Kellnerová a Niels Bruynseels. Oba jednou chybovali a s celkovými osmi trestnými body tak obsadili osmé místo. Kompletní výsledky najdete zde.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.