Global Champions Tour 2018 - Valkenswaard: Prague Lions devátí. GP pro Schutterta

V domovském závodišti zakladatele Global Champions Tour, Jana Topse ve Valkenswaardu probíhá od 10. do 12. srpna další kolo této světové skokové série. Na závody zamířilo hned devět jezdců z první desítky bodování celé série v čele se světovou jedničkou Harrie Smoldersem. Nechybí ani jezdci Prague Lions Peder Fredricson, Niels Bruynseels a Gerco Schröder.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Záznam odvysílá televizní stanice Eurosport. Program najdete zde.

 

Sobota

V sobotním druhém kole nechyboval pouze jeden tým, Rome Gladiators (Marlon Módolo Zanotelli, Constant van Paesschen), a díky bezchybnému prvnímu kolu zaslouženě zvítězil. Jednu chybu na konto týmu Valkenswaard United připsal Alberto Zorzi a tak se domácí tým umístil na druhém místě. Třetí se pak s pěti trestnými body umístil tým Doha Fursan Qatar (Michael Whitaker, Bassem Hassan). Za Prague Lions tentokrát nastoupil Niels Bruynseels a Peder Fredricson. Bruynseels opět zajel bezchybný parkur, Fredricson dvakrát chyboval. Český tým se s 12 trestnými body umístil na konečném 9. místě.

 

V následující Grand Prix jedenáct jezdců překonalo základní kolo bez chyby. O jednu setinu v rozeskakování zvítězil nizozemský jezdec Frank Schuttert v sedle Chianti's Champion před druhým Marcusem Ehningem s Cornado NRW, třetí skončil Christian Ahlmann a Tokyo. Na čtvrtém místě se umístil Niels Bruynseels a Cas de Liberté Z.

 

Pátek

Pěti týmům se podařilo v pátečním prvním kole zajet bezchybně. K velké radosti domácích v nejrychlejším čase dokončili Valkenswaard United (Marcus Ehning, Alberto Zorzi), druzí se umístili Cannes Stars (Karel Cox, Sergio Alvarez Moya), třetí pak Scandinavian Vikings (Christian Ahlmann, Leopold van Asten). Za český tým Prague Lions nastoupili Niels Bruynseels a Gerco Schröder. Zatímco Bruynseels nechyboval, Schröder si připsal čtyři trestné body za jednu chybu a týmu tak po prvním kole patří 12. místo.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.