Global Champions Tour 2019 - Doha: Vítězi Julien Epaillard a Shanghai Swans

Ve dnech 28. února - 2. března proběhly v katarském Doha první závody nového ročníku Global Champions 2019. Úvodního kola se zúčastnil jak loňský šampion Ben Maher, tak dvojnásobná šampionka Edwina Tops-Alexander. Do týmové soutěže nastoupila také česká jezdkyně Anna Kellnerová. Více o průběhu uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

Z prvního letošního vítězství v Global Champions League se radoval tým Shanghai Swans ve složení Daniel Deusser a Pius Schwizer. Jako jediní nechybovali v obou kolech a zaslouženě tak zvítězili. Druhé místo obsadil se čtyřmi trestnými body Valkenswaard United (Bertram Allen, Frank Schuttert), třetí pak dokončil nový tým New York Empire (Hans-Dieter Dreher, Scott Brash). Tým Prague Lions nastoupil v prvním kole ve složení Wilm Vermier a Niels Bruynseels. Oba jezdci jednou chybovali a do druhého kola tak český tým vstupoval s osmi trestnými body. Ve druhém kole Niels Bruynseels nechyboval, avšak Anna Kellnerová přidala na týmové konto s klisnou Catch me If you Can 15 trestných bodů. Prague Lions tak s celkovými 23 trestnými body obsadil 15. místo. Tisková zpráva.

 

K vítězství v LGCT Grand Prix docválal francouzský jezdec Julien Epaillard s Usual Suspect D'Auge. V pětičlenném rozeskakování porazil druhého Bena Mahera s Explosion W a třetího Nicolu Philippaertse s H&M Chilli Willi. "Jsem velice šťastný - třikrát jsem se tento víkend umístil na druhém místě a když odstartoval Ben, říkal jsem si, že budu opět druhý! Můj kůň nevypadá, že je příliš rychlý, ale je! Jel jsem v rozeskakování první a tak jsem se snažil, co to šlo. Původním mým plánem bylo jet jiného koně, ale nakonec to dnes vše dopadlo perfektně," řekl v cíli šťastný Epaillard.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.