Global Champions Tour: Antverpy pro Penelope Leprevost

Třetí kolo skokové série Global Champions Tour zavítá v termínu 21. - 24. dubna do belgických Antverp. Jezdci tentokrát soutěží na břehu řeky Šeldy. Domácí barvy budou hájí Jos Verlooy, Gregory Wathelet, Olivier a Nicola Philippaerts. Kompletní seznam jezdců najdete uvnitř. Aktualizace 25. 4. 15:30 HOD: Neděle patřila tradičně týmové soutěži Global Champions League. Který tým zvítězil ve třetím kole? Více v článku.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

Neděle

Neděle tradičně patří týmové soutěži Global Champions League. Z vítězství se radoval tentokrát domácí tým Antwerp Diamonds složený z Jos Verlooye a Audrey Coulter. V součtu časů byli o půl sekundy rychlejší než vítězové z Miami, Bertram Allen a John Whitaker (Valkenswaard United). Antwerp Diamonds se také ujal celkového vedení v celé sérii, kdy ze 75 body vede před Valkenswaard United a Monaco Aces, které mají shodně 73 bodů. Celkové pořadí najdete zde.

 

 

Sobota

Tisíce diváků viděly úžasné představení francouzské ženské jedničky Penelope Leprevost. Ta se svojí klisnou Flora de Mariposa porazila hvězdné pole jezdců. Pro Flora de Mariposa, stejně jako pro Casall ASK a Hermes Ryan to byly první důležité závody této sezony. Z celkem 45 startujících prošlo do druhého kola 18 z nich. Do rozeskakování se nakonec dostalo pouze pět jezdců a hned první z nich, Penelope Leprevost, zajela čas, který již nedokázal překonat Simon Delestre ani Rolf-Göran Bengtsson.

 


Pátek

Páteční večerní soutěž CSI5* 150/155 cm přinesla nečekané drama, když rozdíl mezi prvními třemi jezdci byl pouhé dvě setiny sekundy. Celkem deset jezdců se probojovalo do rozeskakování. První, komu se v něm podařilo zajet čisté kolo byla Penelope Leprevost s Vagabond de la Pomme v čase 38,39 sekundy. Tento čas se podařilo překonat pouze světové jedničce Simon Delestrovi s Qlassic Bois Margot a to časem 38,37 sekundy. Diváci na břehu řeky Šeldy však se zatajeným dechem sledovali jízdu irského mladíka Bertrama Allena, jenž s Romanovem dosáhl stejného času jako Penelope Leprevost (38,39 sekundy).

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.