Global Champions Tour: Hamburk pro Ludgera Beerbauma

Páté kolo Global Champions Tour hostí od 4. do 7. května Hamburk, kde proběhne i tradiční derby. Na seznamu startujících nechybí vedoucí muž celého seriálu Christian Ahlmann, z domácích jezdců dále Ludger Beerbaum, Daniel Deusser, Marcus Ehning a další. Aktualizace 8. 5. 14:05 HOD: Desítky tisíc diváků sledovali v sobotu vyvrcholení pátého kola Global Champions Tour a domácí vítězství Ludgera Beerbauma. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Sobota

V sobotu vyvrcholilo páté kolo Global Champions Tour v Hamburku. Vyprodaná Derby arena viděla velké vítězství čtyřnásobného olympijského vítěze, domácího jezdce Ludgera Beerbauma. Ten byl nejrychlejší se svým koněm Casello 2 v osmičlenném rozeskakování. "Bylo to velmi speciální vítězství. Kdybych si měl vybrat jedno vítězství z těch 15 kol, určitě by to bylo zde," sdělil Beerbaum. Na druhém místě skončil nizozemský jezdec Herrie Smolders s Don VHP Z a na třetím Kolumbijec Daniel Bluman s Sancha LS.


Pátek

Dvojice John Whitaker a Bertram Allen zvítězila v pátečním kole týmové soutěže Global Champions League. Vystřelila tak na první místo svůj tým Valkenswaard United. V hamburkském kole se vůbec poprvé rozhodovalo podle součtu časů, protože první dva týmy dokončily obě kola čistě. Úroveň závodů dosahovala nevyšší kvality, když jezdci dovezli své top koně i do této soutěže. Bertram Allen zde tak závodil na zkušeném koni a vítězi LGCT Grand Prix v Paříži v roce 2015 - 18 letém Romanovovi. Průběžné pořadí týmů.


V pátek je na programu týmová soutěž Global Champions League, v sobotu pak Grand Prix.

 

Čtvrtek

Mnoho světových jezdců se zúčastnilo první čtvrteční soutěže CSI5* 150 cm na čas. Z vítězství se radoval švýcarský jezdec Pius Schwizer s 10 letým valachem Leonardem de la Ferme. Zvítězil před dvěma domácími jezdci Hans-Dieter Dreherem a Felixem Hassmannem.

Druhou soutěží byla soutěž 155 cm Mercedes-Benz Championat von Hamburg. Nejrychlejším jezdcem v 13 členném rozeskakování se stal irský mladík Bertram Allen s klisnou Molly Malone. Přidal tak další auto do své již tak bohaté garáže. "Věděl jsem, že to bude rychlé rozeskakování, tak jsem si řekl, že pojedu tak rychle, jak jen to půjde. A stačilo to," řekl po vítězství Allen.

 

Středa

Úvodní soutěž CSI5* 150 cm na čas vyhrál turecký jezdec Ömer Karaevli se svou 11 letou klisnou Rabane de Sury. Stal se jediným jezdcem, který dokázal zajet celý parkur pod 60 sekund.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.