Global Champions Tour: Mexico City pro Roger-Yves Bosta

Od 14. do 17. dubna probíhalo premiérové 2. kolo Longines Global Champions Tour v Mexico City. Světoví jezdci se utkali na travnatém kolbišti Campo Marte v nadmořské výšce 2250 metrů. Aktualizace 19. 4. 12:00 HOD: Týmovou soutěž Global Champions League ovládly v Mexiku ženy. Podrobnosti uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Aktualizace 19. 4. 12:00 HOD: V neděli proběhla v Mexiko City také týmová soutěž Global Champions League. Novým vedoucím týmem celé série se stal tým Monaco Aces, avšak pouze bod před Shanghai Swans. Tento tým, pro soutěž v Mexico City složený ze dvou žen - Edwina Tops-Alexander a Janne-Friederike Meyer se stal vítězem o pouhý jeden trestný bod ve druhém kole před Cannes Stars (Kevin Jochems a Roger-Yves Bost). Výsledky najdete zde. Průběžné pořadí týmů najdete zde.

 

 

Aktualizace 17. 4. 12:00 HOD: "Byl to můj den," prohlásil vítěz sobotní Grand Prix Roger-Yves Bost. Napínavé soutěže se účastnilo 36 dvojic a z toho šest jezdců z první světové desítky. Zkušený francouzský jezdec zvítězil ve dvoukolové soutěži s rozeskakováním se svým koněm Qoud'Coeur de la Loge před dvěma mladíky, Belgičanem Jos Verlooyem s Caracasem a Bertramem Allenem s Hector van d'Abdijhoeve.

 

Aktualizace 16. 4. 12:00 HOD: V pátek večer byla v Mexico City na programu soutěž CSI5* Massimo Dutti Trophy. Z celkem 44 jezdců překonalo 14 z nich čistě parkur o výšce 150 cm. V rozeskakování byl nejrychlejší a z vítězství se radoval anglický jezdec Scott Brash s Hello Forever. "Byla to velmi rychlá soutěž, člověk se musel soustředit již od prvního skoku a nám vyšlo v soutěži vše," hodnotil Brash.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.