Global Champions Tour: Šanghaj pro Abdullah Al Sharbatlyho

Série Global Champions Tour pokračuje tento víkend čtvrtým kolem v čínské Šanghaji. Mezi startujícími jezdci nebude chybět vedoucí jezdec Christian Ahlmann, nebo také světová jednička Simone Delestre. Kompletní seznam jezdců najdete uvnitř. Aktualizace 2. 5. 7:00 HOD: Neděle patřila tradičně Global Champions League. Který tým zvítězil a jaké je průběžné pořadí? Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Neděle

V neděli proběhlo další kolo týmové soutěže Global Champions League. Vítězství si tentokrát připsal tým Cascais Charms složený z německé dvojice Andreas Kreuzer a David Will. Po prvním kolě zajeli oba jezdci čistě. Ve druhém Andreas opět nechyboval. David Will byl vůbec posledním jezdcem, který celou soutěž uzavíral a věděl, že pokud chybuje, propadne se tým pořadím dolů. David s koněm Monodie H však předevedl čistou jízdu pouze s dvěma trestnými body za čas. Jeho tým tak zvítězil před vedoucím týmem celé ligy Valkenswaard United. Průběžné pořadí týmů.

 

 

Sobota

Před sobotním Grand Prix byla podepsána smlouva, která umožní konání závodů GCT v Šanghaji na další dlouhá léta. Unikátní závody CSI5* jsou součástí strategického rozvoje této soutěže v Asii.

Samotné Grand Prix se účastnilo hned několik jezdců z první světové desítky včetně jedničky Simone Delestra. Po dvou kolech se do rozeskakování dostalo 5 jezdců. Nejrychlejším jezdcem se o tři desetiny sekundy stal saudsko-arabský jezdec Abdullah Al Sharbatly s koněm Tobalio. Porazil druhého Němce Marco Kutschera s Van Goghem a třetího Marc Houtzagera se Sterrohof's Calimero. Vítěznou jízdu v rozeskakování si můžete přehrát zde.

 

 

Pátek

Otevírací soutěž CSI5* vyhrál v pátek v Šanghaji častý vítěz soutěží na čas do 145 cm, italský jezdec Emanuele Gaudiano s 10 letou klisnou Guess 6. S časem 19,84 sekundy zvítězil téměř o tři sekundy před druhým jezdcem.

Hlavní soutěží dne byla soutěž CSI5* 150/155 cm. Senzační vítězství si připsal americký jezdec Jack Towell s 10 letým valachem New York, který porazil 15 členné pole jezdců v rozeskakování. Zvítězil však o pouhou desetinu sekundy před Scottem Brashem s Hello Forever. Na třetím místě se umístil opět italský jezdec Emanuele Gaudiano, tentokrát s hřebcem Caspar 232.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.