HaflingerCup 2016

Asociace svazů chovatelů koní České republiky připravila pro letošní sezónu sportovní žebříček pro sportující haflingy v drezuře, skocích a všestrannosti - HaflingerCup 2016. Podrobnosti uvnitř.

Propozice | Přihláška

Jsme velmi rádi, že postupně přibývá sportujících haflingů a že majitelé a jezdci těchto koní mají zájem o účast v oficiálních soutěžích. Abychom podpořili jejich aktivitu a zdravou soutěživost, která může jedině přispět k dalšímu zvyšování úrovně, připravili jsme ve spolupráci s naší sportovní komisí pro letošní sezónu sportovní žebříček koní soutěžících v drezuře, skocích a všestrannosti – HaflingerCup 2016.

Pokud se HaflingerCup v letošním „nultém“ ročníku osvědčí, samozřejmě jej budeme vyhlašovat i v dalších letech, letošní rok by měl posloužit zejména k vyzkoušení klasifikačních podmínek, které jsme se snažili sestavit maximálně jednoduše a spravedlivě. Podmínkou účasti je pouze zaslání přihlášky do konce srpna a následně zasílání výsledků z oficiálních soutěží ČJF v drezuře, parkuru a všestrannosti. Výsledky je samozřejmě možné zaslat i zpětně za závody v letošní sezóně již absolvované. Přihlášení koně musí mít plemennou příslušnost hafling, majitelé ani jezdci však nemusí být nutně členy svazu (ale byli bychom samozřejmě rádi J). Upozorňujeme však na fakt, že v budoucnu chystáme zpřísnění podmínek účasti koní, a to v návaznosti na konec přechodného období a tedy i tolerance vyšších podílů arabské krve. Podmínkou účasti tedy v budoucnu bude splnění podmínky původu s max. 1,56 % arabské krve (pokud potřebujete zjistit, jak na tom váš kůň s původem je, neváhejte kontaktovat některého ze zástupců Rady plemenné knihy haflinga). Hodnocení probíhá na základě počtu poražených soupeřů v každé konkrétní soutěži, jíž se v průběhu sezóny zúčastníte.

Vyhlášení vítězů HaflingerCupu proběhne s největší pravděpodobností v rámci valné hromady ČSCHH, kromě věcných cen (šerpy, floty a deky pro koně) věnovaných svazem budou vítězové jednotlivých kategorií oceněni také finanční částkou (1.000,- Kč pro vítěze, 600 Kč pro druhého umístěného a 400,- Kč pro třetího umístěného v každé kategorii), kterou věnuje generální sponzor HaflingerCupu Zemědělská farma rodiny Sixtovy.

Těšíme se tedy na vaše přihlášky a doufáme, že se jich sejde co nejvíce. Oceníme také vaše nápady na úpravu či rozšíření HaflingerCupu pro příští sezónu – nabízí se například spřežení či westernové soutěže. Detailní informace najdete v přiložených propozicích.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.