HISTORIE SE OPAKUJE. OPATRNÝ PODRUHÉ VYHRÁL GRAND PRIX CSI2*-W OLOMOUC

Český reprezentant Aleš Opatrný ovládl vrchol mezinárodních parkurových závodů CSI2*-W v Olomouci. V nedělní Grand Prix sedlal valacha Forewera a zajistil českým fanouškům nezapomenutelný zážitek. Na vítězství této soutěže dosáhl podruhé v kariéře.

Grand Prix CSI2*-W Olomouc se jela na parkuru 140-160 centimetrů vysokém a jednalo se o soutěž započítávanou do Světového poháru a zároveň si v ní jezdci mohli plnit kvalifikaci na olympijské hry. Soutěž se jela s jedním rozeskakováním, do něhož se bezchybným základním kolem kvalifikovalo 14 jezdců, z toho dva čeští.

Skvělou jízdu v rozeskakování předvedl Ir Richard Howley, který v Olomouci již zvítězil v sobotní hlavní soutěži, Ceny města Olomouc při Big Tour. S valachem Arlo de Blondel dokončil rozeskakování bezchybně v čase 34,87 vteřiny, což v tu chvíli znamenalo téměř dvouvteřinový náskok na ostatní jezdce. Přestože se v tu chvíli zdálo, že o vítězi je rozhodnuto, nakonec tomu bylo jinak a Ir se musel v neděli nakonec spokojit s druhou příčkou. Jako poslední totiž nastupoval do rozeskakování Aleš Opatrný. S valachem Forever se rozhodl hodně zariskovat a před domácím publikem bojovat o vítězství, což se mu nakonec podařilo. Do cíle se dostal v čase 34,59 vteřiny.

Další jezdci v rozeskakování zaostali svými dosaženými časy za elitním duem o několik vteřin. Třetí pozici získal polský reprezentant Przemyslaw Konopacki, který s valachem Volo´s Diamond zajel rozeskakování v čase 36,80 sekund. Druhý český jezdec v rozeskakování Jan Štětina dokončil s hřebcem Gylord i napodruhé bezchybně a s časem 39,90 vteřiny si zajistil pěkné osmé místo.

V historii Grand Prix CSI2*-W Olomouc dokázala dvakrát zvítězit německá jezdkyně Jörne Sprehe, a to v letech 2016 a 2018. Tento její výkon svojí výhrou letos dorovnal Aleš Opatrný, který se poprvé z vítězství radoval v roce 2017. I tehdy startoval v rozeskakování jako poslední a tehdy, stejně jako letos, ho vyprovázeli z kolbiště jásající diváci ve stoje.

Závěrečný nedělní závodní den CSI2*-W v Olomouci měl na programu celkem čtyři soutěže. Sérii závodů EY Cup pro jezdce do 25 let zcela ovládla Polka Aleksandra Kierznowska. Po vítězstvích v dílčích soutěžích EY Cupu zvítězila i v nedělním finále. Velmi blízko byla výhře Češka Mariana Michlíčková, která ztratila desetiny sekundy a dokončila s valachem Leeve Jung 2 na výborné druhé pozici. Své finále měly i zbývající dvě túry. V Middle Tour se z vítězství radoval belgický jezdec Jan Vinckier s hřebcem Lord a ve Small Tour, která uzavřela celý závodní program, zvítězil Andrius Petrovas s valachem Gigolllo. Více najdete na adrese www.csiolomouc.cz

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.