Hřebčín Marbach se musel rozloučit se 3 významnými plemeníky

Hřebčín Marbach dne 27. února potvrdil smrt tří významných plemeníků. Mezi ně patří i otec drezurního koně roku ČR 2008 Guardian Angel (Hana Vášáryová) 26letý Gardez, druhým je stejně starý Risandro a třetím 20letý arabský plnokrevník Dschehim.

"Ztráta těchto tří cenných hřebců bolí, a to nejenom z chovatelského hlediska," komentovala události dr. Astrid von Velsen-Zerweck, "byly to koňské osobnosti, které zdejším lidem, učňům, chovatelům i jezdcům přirostly k srdci."

Gardez a Dschehim se v tomto hřebčíně narodili a strávili tu celý svůj život. Risandro sem přišel po ukončení mezinárodní kariéry skokového koně v roce 2003.
Vraník E.H. Gardez (Ganymed) byl několikrát vyhlášen mezi 20 drezurními plemeníky světa organizací WBFSH. Má však za sebou úspěšnou kariéru skokového koně na mezinárodních závodech. I v jeho poslední chvíli s ním byla Sabine Spaag, která se o něj láskyplně starala v posledních letech. Gardez byl až do vysokého věku ve velmi dobré formě a každý den ho Sabine pohybovala pod sedlem.
Hnědák Risandro (Ricardo) patřil ke spolehlivým učitelům místních učňů až do roku 2014. Také pravidelně vystupoval ve čtverylce hřebců.

Celou tiskovou informaci najdete zde.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.