Hřebec Uthopia byl prodán v dražbě

Jak informoval server Horse & Hound, 15 letý vítěz olympijských her v roce 2012, hřebec Uthopia byl prodán v aukci 27. května. Aktualizace 28. 6. 19:00 HOD: Hřebec Uthopia zůstane u Carla Hestera. Více uvnitř.

Aktualizace 28. 6. 19:00 HOD: Dlouhotrvající dohady o tom, kdo je nový majitel hřebce Uthopia dnes ukončil Carl Hester: "Omlouvám se za dlouhé čekání, ale vyplatilo se. Nyní můžu potvrdit, že Uthopia zůstane doma u mě. Noví majitelé, kteří koně vydražili, si však přejí zůstat v anonymitě a já doufám, že to budou všichni respektovat."

Aktualizace 29. 5. 20:00 HOD: Mnoho lidí věřilo, že se Carlu Hesterovi podaří sehnat dostatek financí a koně vydražit. Ale v sobotu Hester oznámil: "Omlouvám se za mlčení, bohužel jsem nebyl schopný hřebce vydražit, ale doufám v pozitivní výsledek." Hřebce vydražil neznámý dražitel za 216864 euro. Celý svět včetně Hestera nyní pátrá, kdo jím je.

Aktualizace 1. 5. 17:00 HOD: Carl Hester oznámil sehnání sponzorů, kteří chtějí investovat a pojistit tak 15 letého hřebce pro anglického drezurního trenéra a jezdce. Dohoda s aukční síní Wilsons Auctions však není možná a tak se Hester musí účastnit přímo samotné dražby.

 

Původní zpráva

Jeho současný jezdec, Carl Hester, potvrdil, že hledá sponzory, aby kůň mohl zůstat u něj. Během jednoho dne se ozvalo mnoho lidí, kteří nabízí svoji podporu a vyzývají případné kupce k bojkotu dražby. Na webu GoFundMe již dokonce vznikl projekt „Keep Uthopia home with Carl Hester!“ Carl Hester na svém facebookovém profilu píše: „Díky všem, kteří nás podporují, moc si toho vážíme. Pracujeme tvrdě na řešení celé situace, aby mohl hřebec strávit důchod zde doma."

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.