Indoor Brabant 2016 - Grand Prix pro Marcuse Ehninga

Od 10. do 13. března proběhnou v Brabanthallen v nizozemském 's-Hertogenbosch závody Indoor Brabant, v rámci kterých proběhnou skokové soutěže CSI5* a poslední kolo západoevropské ligy Světového poháru v drezuře. Seznam startujících najdete uvnitř článku. Aktualizace 14. 3. 09:00 HOD: Kdo zvítězil v hlavní soutěži, nedělním Grand Prix? Více v článku.

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

Neděle

Stavitel parkuru Louis Konickx postavil kurz nedělního Grand Prix ze 13 překážek a povoleným časem 72 sekund. Celkem 40 jezdců se postavilo na start a 12 z nich dokázalo zajet čisté kolo. V rozeskakování předvedl fantastickou jízdu Marcus Ehning v sedle Cornado NRW a s časem 41,82 sekundy zvítězil před dalším německým jezdcem Hans-Dieter Dreherem s Cool and Easy a třetím nizozemským jezdcem Willemem Grevem s Carambole N.O.P.


Sobota

Stejně jako minulý rok, se z vítězství v prestižní soutěži CSI5* 155 cm Audi Prize radoval belgický jezdec Olivier Philippaerts s H&M Legend of Love, který porazil světovou elitu včetně Scotta Brashe, Bertrama Allena, Rolf-Görana Bengtsoona a dalších. Pouze deset dvojice dokázalo zajet parkuru stavitele Louse Konickxe čistě. Na druhém místě rozeskakování o 0,17 sekundy dokončil Scott Brash s Hello Guv'Nor a na třetím Rolf Göran-Bengtsson s Clarimo ASK.

V sobotu proběhlo také tradiční 145 cm Van Schijndel Bouwgroep Indoor Derby. V něm zvítězil švýcarský jezdec Romain Duguet s klisnou Cacharel. Duguet měl však velké štěstí, protože hned tři jezdci překonali jeho čas, avšak Pius Schwizer chyboval na posledním skoku, nešťastnou chybu měl i Maikel van der Vleuten a Emanuele Gaudiano odstartoval o 4,57 sekundy později, protože neslyšel zazvonění na startu. Dokončil však pouze o 2,08 sekundy pomaleji než vítězný Duguet.

I sobotní soutěž drezurního Světového poháru Grand Prix Freestyle vyhrál nizozemský jezdec Hans Peter Minderhoud. S 15 letým hřebcem Glock's Flirt zajel úlohu za 81,775% a v západoevropské lize Světového poháru poskočil na druhé místo za německou hvězdu Isabell Werth. Na druhém místě dokončil další nizozemský jezdec, Diederik van Silfhout s Arlando N.O.P. a na třetím španělská jezdkyně Beatriz Ferrer-Salat s Delgadem. Konečné pořadí západoevropské ligy:

1. Isabell Werth GER – 77

2. Hans Peter Minderhoud NED – 0

3. Jessica von Bredow-Werndl GER – 66

4. Patrik Kittel SWE – 65

5. Beatriz Ferrer-Salat ESP – 55

6. Marcela Krinke Susmelj SUI – 52

7. Agnete Kirk Thinggaard DEN – 51

8. Diederik van Silfhout NED – 50

8. Fabienne Lutkemeier GER – 50

10. Edward Gal NED – 49

11. Tinne Vilhelmson Silfven SWE – 45

 

 

 

Pátek

Zahajovací soutěž do 140 cm vyhrál domácí jezdec Jur Vrieling s 11 letým hřebcem Arezzo VDL. Druhou skokovou soutěží byla soutěž do 150 cm Gemeente 's-Hertogenbosch Prize. Pouze čtyři jezdci dokázali překonat čistě těžký kurz základního parkuru. Nejrychlejším jezdecm se stal Nicola Philippaerts před německým jezdcem Christianem Ahlmannem a třetím Francouzem Roger Yves Bostem.

Hlavní skokovou soutěží dne byla soutěž CSI5* 155 cm VDL Groep Prize. Startovní pole nabité hvězdnými jmény nakonec porazil francouzský jezdec Kevin Staut v sedle Ayade de Septon HDC. Na druhém místě dokončil Švéd Rolf-Göran Bengtsson s Casall Ask a na třetím bývalá světová jednička Scott Brash s Hello Forever.

Na programu byla i soutěž Světového poháru CDI-W Grand Prix. V té se z vítězství radoval Hans Peter Minderhoud s Glock's Flirt s hodnocením 76,480 %. Druhá dokončila španělská jezdkyně Beatriz Ferrer-Salat s Delgadem (76,000 %) a na třetím místě se umístil Diederik van Silfhout s Arlando N.O.P. (75,760 %)

 

 

 

11. 3. 12:00 HOD: Dnes pořadatele zastihlo několik špatných zpráv. Ze závodů se musela odhlásit drezurní hvězda Isabell Werth, jejíž kůň Don Johnson se zranil ve stáji. Přijede tak pouze v roli trenérky svých svěřenců. Další špatné zprávy pak dorazily i od Edwarda Gala a německé drezurní jezdkyně Fabienne Lütkemeier. Oba se zranili při pádu ze svých koní dnes na ranním tréninku, těsně před odjezdem na závody.

10. 3. 16:00 HOD: Trenér národního týmu Nizozemska Rob Ehrens oznámil, že závodů se bude účastnit kompletní zlatý tým z mistrovství světa 2014 a mistrovství Evropy 2015 ve složení Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder, Jur Vrieling a Maikel van der Vleuten.

Na seznamu startujících nechybí šest jezdců z první světové desítky včetně jedničky Simon Delestreho a dvojky Scotta Brashe. Vítězství v Rolex Grand Prix bude obhajovat Daniel Deusser.

Poslední kvalifikační kolo drezurního Světového poháru bude důležité především pro dánskou jezdkyně Agnete Kirk Thinggaard, Beatriz Ferrer Salat ze Španělska, Unnu Logutenkovou z Ukrajiny a domácího Diederik van Silfhouta.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.