Ing. Valeriánová odstoupila z Výkonného výboru ČJF

Poté, co odstoupil z Výkonného výboru České jezdecké federace Martin Blažek, ke dni 4. 1. 2018 odstoupila ze své funkce také další členka Výkonného výboru Ing. Gabriela Valeriánová. Co je důvodem?

"Důvodem je operace srdce mého muže, která byla v prosinci potvrzena na březnový termín poté, co se jeho stav zhoršil. V současnosti věnuji práci pro ČJF v průměru  ke stovce hodin měsíčně, což by bez jeho každodenní obrovské pomoci a podpory kolegů v práci nebylo vůbec myslitelné. Bylo by ode mne nezodpovědné zůstat ve funkci, kterou nejpozději od března nebudu moci vykonávat bez značného omezení. Proto jsem se po dohodě s mužem rozhodla odstoupit nyní, kdy dvouměsíční lhůta vyprší před jeho nástupem na operaci. Samozřejmě rozdělané věci dokončím a řádně předám," sdělila členům Rady ČJF a následně také našemu časopisu.

Na sklonku roku 2017 odstoupil z výkonného výboru i Martin Blažek, který měl na starosti IT. Je tedy třeba na uvolněné pozice hledat nové kandidáty, i když v případě Martina Blažka je slyšet hlasy, které by ho do VV navrhly znovu.

 

Výkonný výbor byl původně pětičlenný, až od roku 2017 se konference usnesla a změnou stanov zvýšila jeho počet na  sedm.

Výkonný výbor podle stanov ČJF:

 

Výkonný výbor ČJF 11.1. Výkonný výbor je statutárním orgánem, jenž řídí činnost ČJF a jedná jeho jménem. Výkonný výbor zabezpečuje činnost ČJF mezi zasedáními konferencí na základě těchto stanov, jednacího řádu a usnesení konferencí a rady. 11.2. Do působnosti výkonného výboru náleží: 11.2.1. rozhodovat o všech záležitostech ČJF, pokud nejsou těmito stanovami nebo přijatými řády vyhrazeny do působnosti jiných orgánů ČJF, 11.2.2. vykonávat funkci disciplinárního orgánu v souladu s disciplinárním řádem, 11.2.3. vykonávat funkci Odvolacího soudu podle pravidel jezdeckého sportu. 11.3. Složení výkonného výboru: 11.3.1. výkonný výbor je složen ze 7 (slovy sedmi) členů, a to prezidenta, viceprezidenta pro sport, viceprezidenta pro ekonomiku, člena pro vzdělávání, člena pro legislativu a dalších 2 (slovy dvou) členů výkonného výboru, 11.3.2. v čele výkonného výboru je prezident, který organizuje a řídí jeho činnost. 11.4. Svolávání výkonného výboru: 10. strana stanov ČJF přijatých dne 16. 11. 2016 11.4.1. výkonný výbor svolává prezident zpravidla jednou měsíčně. Pokud nebyl výkonný výbor svolán v posledních třech měsících prezidentem, je oprávněn ho svolat kterýkoliv z členů výkonného výboru, 11.4.2. o místu, datu, hodině a stěžejních bodech programu jednání výkonného výboru musí být informováni jeho členové nejpozději 7 (slovy sedm) dní přede dnem jednání výkonného výboru. 11.5. Rozhodování výkonného výboru: 11.5.1. výkonný výbor je schopný usnášení, je-li přítomna nadpoloviční většina jeho členů, 11.5.2. k přijetí usnesení je třeba nadpoloviční většiny hlasů přítomných členů výkonného výboru, přičemž v případě dosažení rovnosti hlasů rozhoduje hlas prezidenta. 11.6. Rozhodnutí výkonného výboru v oblasti jeho působnosti vymezené v ustanovení 11. 2 těchto stanov jsou závazná pro všechny orgány a členy ČJF.  

11.1. Výkonný výbor je statutárním orgánem, jenž řídí činnost ČJF a jedná jeho jménem.

Výkonný výbor zabezpečuje činnost ČJF mezi zasedáními konferencí na základě těchto stanov, jednacího řádu a usnesení konferencí a rady. 11.2. Do působnosti výkonného výboru náleží: 11.2.1. rozhodovat o všech záležitostech ČJF, pokud nejsou těmito stanovami nebo přijatými řády vyhrazeny do působnosti jiných orgánů ČJF, 11.2.2. vykonávat funkci disciplinárního orgánu v souladu s disciplinárním řádem, 11.2.3. vykonávat funkci Odvolacího soudu podle pravidel jezdeckého sportu. 11.3. Složení výkonného výboru: 11.3.1. výkonný výbor je složen ze 7 (slovy sedmi) členů, a to prezidenta, viceprezidenta pro sport, viceprezidenta pro ekonomiku, člena pro vzdělávání, člena pro legislativu a dalších 2 (slovy dvou) členů výkonného výboru, 11.3.2. v čele výkonného výboru je prezident, který organizuje a řídí jeho činnost. 11.4. Svolávání výkonného výboru: 10. strana stanov ČJF přijatých dne 16. 11. 2016 11.4.1. výkonný výbor svolává prezident zpravidla jednou měsíčně. Pokud nebyl výkonný výbor svolán v posledních třech měsících prezidentem, je oprávněn ho svolat kterýkoliv z členů výkonného výboru, 11.4.2. o místu, datu, hodině a stěžejních bodech programu jednání výkonného výboru musí být informováni jeho členové nejpozději 7 (slovy sedm) dní přede dnem jednání výkonného výboru. 11.5. Rozhodování výkonného výboru: 11.5.1. výkonný výbor je schopný usnášení, je-li přítomna nadpoloviční většina jeho členů, 11.5.2. k přijetí usnesení je třeba nadpoloviční většiny hlasů přítomných členů výkonného výboru, přičemž v případě dosažení rovnosti hlasů rozhoduje hlas prezidenta. 11.6. Rozhodnutí výkonného výboru v oblasti jeho působnosti vymezené v ustanovení 11. 2 těchto stanov jsou závazná pro všechny orgány a členy ČJF.  

 

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.