International Frankfurter Festhalle Tournament 2015 - Grand Prix pro Jörne Sprehe

Od 17. do 20. prosince se konají v německém Frankfurtu tradiční předvánoční mezinárodní skokové a drezurní závody. S celkovým rozpočtem 1,8 milionu eur se turnaj řadí mezi jeden z největších v Německu. Na startovní listiny nechybí velká jména jako Christian Ahlmann, Rolf-Göran Bengtsson a další. Kompletní seznam startujících najdete zde. Aktualizace 16:00 HOD: V Grand Prix zvítězila německá jezdkyně Jörne Sprehe s klisnou Luna. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Startovní listiny a výsledky | Přímý přenos

Neděle 20. prosince -Ani jezdci světové elity Rolf-Göran Bengtsson, Denis Lynch, Christian Ahlmann a Constant Van Paesschen nedokázali překonat čas dvojice Jörne Sprehe a Luna v rozeskakování nedělního Grand Prix 155 cm. Jörne Sprehe tím završila úspěšný rok 2015, ve kterém vyhrála přes 20 mezinárodních závodů. S 9 letou klisnou Luna porazila v neděli v parkuru Franka Rothenbergera 18 soupeřů v rozeskakování a časem 40,43 sekundy zaslouženě vyhrála. Na druhém místě se umístil další domácí jezdec Constant van Paesschen a na třetím Alexander Hinz. Kompletní výsledky najdete zde.

Jörne Sprehe a Luna.

 

Dvě nedělní drezurní vítězství si připsala Isabell Werth. Zvítězila v CDI4* Grand Prix Freestyle s koněm El Santo NRW a také v prestižní Louisdor Prize Grand Prix pro mladé koně s Emiliem. S El Santem, s kterým závodila na finále Světového poháru v Las Vegas v dubnu, dosáhla výsledku 79,725 % a bylo to jejich druhé letošní vítězství. Na druhém místě se umístil další domácí jezdec Sanneke Rothenberger se 14 letým valachem Deveraux se skóre 76,775 %. Na třetím místě dokončil švédský jezdec Patrik Kittel s Toy Story se ziskem 76,475 %.

Pátek 19. prosince - Čerstvá vítězka Grand Prix La Coruna z minulého víkendu, Lisa Nooren, pokračuje ve svém vítězném tažení i ve Frankfurtu. V páteční večerní soutěži do 150 cm dokázala teprve 18 letá holandská jezdkyně zvítězit s koněm VDL Groep Centora de Wallyro, který není její top kůň. Na druhém místě se v devítičlenném rozeskakování umístila Nisse Lüneburg s Cadensky a na třetím Clarissa Crotta s Conte-Bellini. Kompletní výsledky najdete zde.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.