MS Verden - medaile jsou rozdány

AKTUALIZACE 5. 8. Máme pro všechny drezurní příznivce opravdu skvělou novinku - Evě Jančaříkové s Ferrym se podařilo uspět v nejtvrdší světové konkurenci! Ve Verdenu české barvy reprezentoval i Kamil Papoušek a Hana Vášáryová. Přinášíme výsledky a fotografie přímo z místa dění. AKTUALIZACE 6. 8. Eva Jančaříková skončila 6. v malém finále! AKTUALIZACE 7. 8. Již jsou známi vítězové finále pětiletých drezurních koní, šestiletí mají za sebou malé finále. AKTUALIZACE 8. 8.  Šestiletí již znají svého vítěze! Kamilovi Papouškovi se dnes v sedle Starnata dařilo skvěle. Kdo zvítězil v GP a GP Special? Dozvíte se v článku.

Podrobnou reportáž naleznete v záříjovém Jezdectví, které vyjde 26. 8.

 

Neděle 8. 8.:

Ve skokové soutěži šestiletých se dnes velmi dařilo našemu reprezentantovi Kamilovi Papouškovi se Starnatem - s čistým kontem a časem 31,12 sekund si dojeli pro 4. místo z 20 startujících.

Dnes také vrcholila soutěž šestiletých, v níž podle očekávání vyhrála klisna dánského teplokrevníka Uno Donna Unique (po Don Schufro) s talentovaným jezdcem Andreasem Helgstrandem. Se známkou 9,46 nechali za sebou Evu Möller se Solierem (8,66) a Blickpunktem (8,54). Andreas sedlal i loňského vítěze pětiletých, avšak úspěch nezopakoval - v dnešním finále dosáhl Hönnerups Driver pouze na 12. místo.

Ve včerejší GP i dnešní GP Special zvítězila Němka Ulla Salzgeber s Herzuf´s Erbe. Za dva dny si tak připsala na účet (1400 + 1700) 3100 EUR.

Ulla Salzgeber zvítězila jak v sobotní GP, tak v nedělní GP Special.

Všechny výsledky jsou k nalezení na www.verden-turnier.de.

 

Sobota 7. 8.:

V dopoledních hodinách proběhlo malé finále šestiletých drezurních koní, kterého se účastnila i Eva Jančaříková s Wayomou. Dvojice dosáhla výsledků 7,2 (klus) 7,3 (krok) 7,0 (cval) 5,3 (poslušnost) a 6,2 (celkový dojem). Celkem dvojice získala 6,6 což stačilo na 22. místo (25 startujících). Zvítězila holandská jezdkyně Gerdine Maree s KWPN hřebcem Ziesto 2, kteří získali známku 8,42. Spolu se Susanne Gielen (Belamour) a Ingrid Klimke (Dresden Mann) postupují do zítřejšího finále.

Odpoledne patřilo finále pětiletých koní - vítězství potvrdila Holanďanka Emmelie Scholtens s nadaným hřebcem Astrix 7. Získala známky 9,3 (klus) 9,5 (krok) 8,9 (cval) 8,9 (poslušnost) a 9,3 (celkový dojem). Za ní se umístila na druhém i třetím místě Claudia Rüscher z Německa s koněm Lissaro van de Helle (9,08 celkem), resp. Schumacher (8,76 celkem).

Claudia Rüscher a Lissaro van de Helle si odnesli stříbrnou medaili v kategorii pětiletých.

 

Pátek 6. 8.:

Obě naše jezdkyně Eva Jančačíková a Hana Vášáryová se dnes zúčastnily malého finále pětiletých koní. Evě se s hannoverským hřebcem Ferrym (po Federweisser) podařilo získat známky: 8,2 (klus) 7,8 (krok) 7,6 (cval) 7,8 (poslušnost) a 8 (celkový dojem). Výsledná známka tak byla 7,88, která stačila na 6. místo! Hana Vášáryová s westfálskou klisnou La Fleurette (po Laudabilis) získala bodové ohodnocení 6,96 (7,3 klus, 6,5 krok, 6,8 cval, 7,0 poslušnost, 7,2 celkový dojem), a obsadila tak 24. místo.

Eva Jančačíková a Ferry - šestí v malém finále pětiletých koní.

Eva se také účastnila prvního kola šestiletých koní, kde s Wayomou získala známku 6,26 a umístila se 34. (celkem 37 startujících). V šestiletých překvapive nevyhrál loňský vítěz Hönnerups Driver (skončil "až" 5.), ale jeho jezdec Andreas Helgstrand si dánskou hymnu vychutnal stejně: klisna Uno Donna Unique získala známku 10 za klus, celkově 9,46 a zaslouženě zvítězila.

Andreas Helgstrand a klisna Uno Donna Unique dosáhli na známku 10 (klus).

Všechny výsledky najdete na titulní straně na adrese:  www.verden-turnier.de.

 

Čtvrtek 5. 8.:

Dnes se na start MS mladých pětiletých drezurních koní postavily do velmi silné konkurence hned dvě české jezdkyně - Eva Jančaříková a Hana Vášáryová.

Eva na opracovišti se svým trenérem Ladislavem Umlaufem.

Evě Jančaříkové se podařilo získat s Ferrym známky:

7,8 klus

6,8 krok

7,8 cval

7,3 poslušnost

7,8 celkový dojem

7,5 celkem

 Eva Jančaříiková získala pěkné 27. místo (ze 40 startujících).


Hana Vášáryová s La Fleurette získala známky:

6,7 (klus) 6,9 (krok) 7,2 (cval) 7 (poslušnost) 7,1 (celkový dojem) 6,98 celkem

Hana Vášáryová obsadila 37. místo (ze 40 startujících).

 

Celkově první kvalifikaci pětiletých vyhrála holandská jezdkyně Emmelie Scholtens s koněm Astrix 7. Známky: 8,8 (klus) 9,0 (krok) 8,5 (cval) 9,0 (poslušnost) 8,9 (celkový dojem); celkem 8,84.

Emmelie Scholtens a Astrix 7.

 

 Evu Jančaříkovou čeká zítra také soutěž šestiletých. S Wayomou úspěšně prošly veterinární prohlídkou.

 

České barvy dnes hájili i Kamil Papoušek a Starnato. Výsledek 7,6 ve skokové soutěži pro šestileté koně znamenal 14. místo.

Kompletní výsledky všech soutěží hledejte zde:

http://www.verden-turnier.de

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.