MČR Humpolec: Pokorný, Němec, Vrtek, Balounová, Orctová, Baloušková

Ve dnech 13. - 15. července se i v letošním roce konají v jezdeckém areálu Školního statku Humpolec tradiční závody v olympijské jezdecké disciplině všestrannosti. Mistrovství v této jezdecké disciplíně jsou v Humpolci pořádána již mnoho let a areál závodiště tak může nabídnout velice dobré podmínky pro všechny účastníky i atraktivní podívanou pro diváky. V letošním roce se koná v Humpolci Mistrovství ČR ve věkových kategoriích seniorů, mladších a starších juniorů, dětí a pony. Lze tedy konstatovat, že s výjimkou mladých jezdců se v Humpolci představí všichni nejlepší jezdci z celé republiky. Soutěž je pořádána jako Cena rodinného pivovaru Bernard.

Aktualizace 16. 7. 10 HOD:

O víkendu 13. – 15. července se v jezdeckém areálu Školního statku Humpolec uskutečnilo Mistrovství České republiky ve všestrannosti seniorů, starších a mladších juniorů, dětí a pony „L“ a „ZL“ a také předkolo Zlaté podkovy. Závodů se zúčastnilo celkem sto čtyřicet devět dvojic.
„Jezdci měli vyrovnané výkony, takže soutěže byly napínavé do poslední chvíle. To se potvrdilo například v nejvyšší soutěži – Mistrovství České republiky seniorů (CNC**),“ komentuje jeden z hlavních organizátorů jezdeckých závodů Jiří Klubal.  Po chybách na parkuru, kterých se dopustil doposud vedoucí jezdec Lubomír Vrtek s koněm Diráno, se Mistrem České republiky stal Robert Pokorný na koni Caleppo z jezdeckého oddílu Albert Stolany.

Jezdci z Vysočiny předvedli skvělé výkony
V silné konkurenci se neztratili ani jezdci z Vysočiny. Největšího úspěchu dosáhla Radka Dvořáková na koni Damon 2, která se nakonec v Mistrovství České republiky seniorů umístila jako druhá. „Dobrých výsledků dosáhli i jezdci z Humpolce a blízkého okolí,“ poukazuje na talenty z Vysočiny Jiří Klubal.

 V soutěži Zlatá podkova obsadila páté místo Nelly Kůsová s koněm Flarégie z Jezdeckého klubu České zemědělské akademie Humpolec, ve Stříbrné podkově získala páté místo Markéta Máchová s Aférou z Jezdeckého klubu Humpolec, v Mistrovství České republiky juniorů získala čtvrté místo Klára Altová s Radiantem z Jezdeckého klubu Humpolec a Michaela Balounová s klisnou Diamantixa z Jezdeckého klubu Glod Čejov se stala mistryní České republiky v kategorii dětí.
Podrobné výsledky jsou uvedeny na  www.zlatapodkova.cz

V jednotlivých soutěžích předkola Zlaté podkovy získali další účastníci kvalifikaci pro start ve finále, které se uskuteční 24. – 26. srpna také v Humpolci.

Aktualizace 15. 7. 19 HOD: Mistrem ČR se v kategorii seniorů stal Robert Pokorný, který obsadil první místa jak v soutěži CNC** (Caleppo), tak v kvalifikačním kole Zlaté podkovy (Pippa Fun). Mezi staršími juniory se nejvíce dařilo Tomáši Němcovi (Domin) a zlatou medaily mladších juniorů vybojoval Antonín Vrtek (Beauty/Černý). MČR dětí vyhrála Michaela Balounová (Diamantixa), pony jezdců ve věku 13-16 let Eliška Orctová (Blueberry Valmart) a pony jezdců ve věku 10-12 let Zuzana Baloušková (Baby 1).

Kompletní výsledky zde.

Aktualizace 15. 7. 8:30 HOD: Vložen odkaz na fotogalerii. Seniorské MČR vede zatím Lubomír Vrtek a Diráno 1. Ve starších juniorech má nejvíce navrch Tomáš Němec a Domin, v mladších juniorech Antonín Vrtek, z dětí Alexandra Hanáčková. Průběh crossu byl však tragický pro dvojici Pavel Vaněk a Dobrzyň, po nešťastném pádu musel být kůň na místě uspán.

Aktualizace 14. 7. 14:30 HOD: Po terénních zkouškách mistrovských soutěží je v kategorii pony jezdců od 10 do 12 let ve vedení Zuzana Baloušková a mezi pony jezdci od 13 do 16 let Šárka Votavová.

Aktualizace 13. 7. 18:30 HOD: Přehled výsledků dnešních drezur najdete zde.

Aktualizace 10. 7. 11 HOD: Do přílohy pod článkem vloženy přehledy startujících.

Původní článek:

Zároveň se  v rámci programu závodů konají také soutěže Kvalifikačních kol Zlaté podkovy, při kterých úspěšní závodníci mohou získat kvalifikaci pro start ve finále celého seriálu, které se uskuteční 24. – 26.8.2012 v Humpolci.

Průběh soutěží všestrannosti lze přirovnat k atletickému víceboji. Jezdec na stejném koni absolvuje v průběhu tří dní tři rozdílné, na sobě nezávislé, zkoušky. Tedy zkoušku drezurní, která je testem dokonalé souhry jezdce a koně. Dále zkoušku terénní,  při ní jezdec a kůň překonávají v členitém terénu překážky, které dokonale prověří jejich trénovanost a vytrvalost. A poslední je zkouška skoková, která kromě skokových schopností koně prověřuje psychickou odolnost dvojice. Vítězem je nejlépe připravená dvojice s nejmenším počtem trestných bodů.

Program celého soutěžního klání bude zahájen v pátek 13.7.2012 v 9 hodin drezurními zkouškami, v sobotu od 9 hodin budou zahájeny zkoušky terénní a v neděli celé klání vyvrcholí závěrečnými parkury. Po jejich absolvování budeme tedy znát nové mistry ČR i vítěze ostatních kategorií.  V průběhu celých závodů je samozřejmě pamatováno i na diváky, které čeká v areálu závodiště občerstvení.    
Jezdecké závody v Humpolci se tak opět stanou místem setkání všech milovníků koní z celé republiky a také pro ostatní návštěvníky nabídnou zajímavý zážite

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.