Jezdecká mistrovství ČR a reprezentační výjezdy v červenci

Dvě mistrovství Evropy, čtyři mistrovství České republiky, dva Poháry národů a také blížící se olympijská kvalifikace v Šamoríně, to je stručný výčet těch nejdůležitějších akcí, na které se chystá česká reprezentace během sedmého měsíce roku 2015.

Jezdce na domácím území čeká hned několik republikových mistrovství. Po čtyři červencové víkendy se budou rozdávat čtyřikrát medaile, a to na třech místech, ve třech disciplínách. V termínu 3. – 5. července se uskuteční mistrovství České republiky ve voltiži, které se koná ve Frenštátu pod Radhoštěm. Jen o týden později se od 10. do 12. července utkají o skokový titul mladí jezdci, ženy a senioři (spojená kategorie mužů a žen) na Ptýrově. Pro děti a juniory je připraveno skokové mistrovství ve dnech 16. až 19. července v Martinicích. Během dalšího týdne se vrátí mistrovské klání na Ptýrov, tentokrát si tam medaile rozdají od 24. do 26. července drezurní jezdci všech věkových kategorií.

Během července se u nás chystají také jedny mezinárodní závody, a to konkrétně vozatajské – CAI3* zařazené do Světového poháru. Probíhat budou ve dnech 9. až 12. července v Nebanicích u Chebu. O prázdninách pokračují také seriálové soutěže ve skocích, v drezuře, ve všestrannosti i ve spřežení. Český skokový pohár zavítá koncem měsíce po menší odmlce do Opavy (24. – 26. 7.). Český drezurní pohár čeká v červenci pouze kvalifikace FitminTrophy Pony ve Zduchovicích (11. – 12. 7.), v dalších kategoriích se jezdci opět utkají až během srpna. Zato při Zlaté podkově se bude závodit hned třikrát. Ve všestrannosti se bude jednat o mítinky v Kolesech (4. – 5. 7.) a v Humpolci (18. – 19.7), v rámci spřežení se jezdci potkají v Pardubicích (24. – 26. 7.).

Do zahraničí se tentokrát jezdci vydají v šesti disciplínách. Na reiningové mistrovství Evropy v Givrins odcestuje juniorský tým ve složení Brenda Lesniczáková, Natálie Kučíková a Karolína Karásková (2. – 3. 7.). Stejně tak na svém mistrovství Evropy nebudou chybět mladí drezurní jezdci a jedna juniorka. Ve dnech 1. – 5. července se do Vidaubanu chystá za juniory Tereza Čechurová (Elfen Prinz), z mladých jezdců pak Sofie Brodová (Lissandro), Barbora Dvorníková (Why Not), Pavla Hašková (Lindgren) a Barbora Marešová (Clever Girl). 

Český skokový tým by se měl představit při dvou Pohárech národů, a to v rámci mezinárodních závodů CSIO3* v Budapešti (16. – 19. 7.) a CSIO3* v Bratislavě (23. – 26. 7.). Nezadržitelně se blíží také olympijská kvalifikace v Šamoríně. Proběhne ve dnech 31. července až 2. srpna a český tým bude bojovat o vítězství, které by mu zajistilo účast na nadcházejících olympijských hrách. Poslední velkou přípravou by měla být právě zmiňovaná Budapešť, kde by se měl v týmu představit Aleš Opatrný, Zuzana Zelinková, Emma Augier De Moussac a Ondřej Zvára. Společně s nimi je do Maďarska nahlášen ještě Zdeněk Hruška.

Náročných závodů CSI5* v Paříži, které jsou součástí Global Champions tour, se chce ve dnech 3. – 5. července zúčastnit Emma Augier De Moussac. V rámci skokových závodů nebudou čeští jezdci chybět první dva víkendy na CSI ve Wiener Neustadtu a na CSI Koningsbosch (9. – 12. 7.). V drezuře se Ema Kopuletá (Jančářová) chystá na CDI4* do Hagenu (8. – 12. 7.).  Ve spřežení plánují čeští reprezentanti výjezd do Drebkau (3. – 5. 7.).  Jeden zahraniční závod je hlášen na červenec také ve vytrvalosti, a to na CEI* Marbach (10. – 12. 7.). Ve všestrannosti jezdci odstartují ve Wiener Neustadtu (3. – 5. 7.), ve Feldbachu (17. – 19. 7.), Renswoude (22. -26. 7.) a Sahrendorf (24. – 26. 7.). Další informace hledejte na www.cjf.cz.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.