Jiří Nesvačil jun. - druhý na světě!

Jiří Nesvačil jun. reprezentuje Národní hřebčín Kladruby n. L. od sezony 2004. Za tu dobu se jeho výkonnost a výkonnost jemu svěřených starokladrubských koní výrazně posunula kupředu a to v českém i světovém měřítku. Do Kladrub přišel již s jedním českým mistrovským titulem a další dva zde získal, včetně medaile stříbrné a bronzové.

\"\" 

V letošním roce zahájil sezónu vítězstvím na CAI-A Kladruby n. L. a druhým místem ve velké konkurenci ve Vecsesi v Maďarsku. Dařilo se mu i v polské Warce, kde rovněž obsadil 2. místo, čímž zvítězil v premiérovém středoevropském poháru Golden wheel cupu.

\"\" 

Následně odjel na Dunajsko-alpský pohár do švýcarského Niederwilu, který je organizován na úrovni mistrovství Evropy ve dvojspřeží. Zde ve velké konkurenci 41 závodníků obsadil výborné bronzové místo. Ještě bez tohoto výsledku je v tabulce (Top Driwer Awards), která sleduje výsledky ze 14 mezinárodních závodů, na průběžném druhém místě. To je pro prezentaci starokladrubských koní NH zatím nejlepší umístění v této klasifikaci.  

Po dva roky 2006 a 2007 zaujímal J. Nesvačil jun. osmou světovou pozici, takže uvidíme, jaké bude konečné letošní pořadí, průběžné - mezi 76 jezdci - je zatím vynikající. Více informací na www.fei.org.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.