Jonelle Price přišla o svého čtyřhvězdového koně

Manželka třetího muže všestrannosti Tima Price, Jonelle, zažívá smutný začátek tohoto roku, když přišla o svého čtyřhvězdového koně The Deputy. Čtrnáctiletý Irský sportovní kůň po Cult Hero závodil s Jonelle Price od roku 2009 v závodech všestrannosti. Neměl rád barevné překážky na parkuru, ale i tak spolu slavili mnoho úspěchů. Mezi roky 2013 a 2015 se valach účastnil šesti čtyřhvězdových soutěží a z toho pět dokončil.

Nejlepší výkon předvedl na náročné trati v Burghley. Jak sama jezdkyně říká, měl velké srdce, a proto mu všichni ve stáji neřekli jinak než „Hrdina“.

Před několika lety měl valach problémy s házením hlavou, ale zcela se uzdravil. V září před závody v Burghley utrpěl lehké zranění, z kterého se však již nevyléčil. Jak informuje H&H valach musel být ve 14 letech uspán kvůli vážné infekci v zadní noze.

V roce 2013 se dvojice umístila na 18. místě při CCI4* v Lexingtonu, v Burghley dokončila pátá i přes tři chyby na parkuru. V roce 2014 dokončila Price s The Deputy v Luhmühlenu na 16. místě a v Burghley na 9. místě. Naposledy valach závodil minulý rok v Badmintonu, kde dokončil na 35. místě.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.