Junior Cup v rámci ČSP 2014 se konat bude

V návaznosti na tiskové prohlášení JUDr. Dominiky Kolowrat-Krakowské z Jezdeckého klubu Kolowrat o ukončení podpory Junior Cupu v rámci Českého skokového poháru 2014 by Asociace ČSP ráda upřesnila, že Junior Cup bude pokračovat i v nové sezoně. Prezident Asociace Český skokový pohár v reakci na zprávu JK Kolowrat publikovanou na internetových stránkách klubu i v některých odborných médiích uvedl následující stanovisko...

Je nám líto, že Jezdecký klub Kolowrat již nepočítá s kontinuitou podpory Junior Cupu, který je součástí Českého skokového poháru již od roku 2008. Rád bych proto touto cestou veřejně JUDr. Dominice Kolowrat-Krakowské i celému týmu JK Kolowrat poděkoval za dosavadní spolupráci, kdy po společnosti Dance and Jump převzali na dva roky štafetu v podpoře juniorského sportu v podobě titulárního partnerství zmiňovaného rámcového seriálu Českého skokového poháru.

Současně bych se však chtěl ohradit proti některým tvrzením, která byla publikována v tiskovém prohlášení JK Kolowrat. Jeho zástupcům jsme zaslali oficiální nabídku titulárního partnerství Junior Cupu i koncepci Českého skokového poháru 2014. Naproti tomu jsme nemohli poskytnout závazné informace o finančním zajištění nadcházejícího ročníku, neboť většina jednání o partnerství nebyla na konci roku 2013 uzavřena a navíc se jedná o interní informace. Není běžným standardem, abychom k nabídce titulárního, či jakéhokoliv jiného partnerství přikládali detailní informace o způsobu financování celého projektu. V nabídce však byly uvedeny všechny podstatné informace o tom, co jsme schopni titulárnímu partnerovi za daných podmínek garantovat. Co se týče dotazu na zajištění generálního partnera, tak Asociace ČSP byla vázána do 31. prosince 2013 smlouvou s Českou pojišťovnou a agenturou Via Solaris. Ani nás netěší, že se řada jednání neúměrně protáhla. Nic méně, současná situace nebrání tomu, aby projekt Českého skokového poháru pokračoval již 13. ročníkem, a to společně s rámcovými seriály Junior Cup pro jezdce do 18 let a Amateur Tour pro neprofesionální jezdce.

Zájmem všech jednotlivých členů Asociace ČSP je bezesporu pokračující podpora a rozvoj českého jezdeckého sportu i celkové profesionalizace celého seriálu. Je zcela jistě pravdou, že všichni pořadatelé věnují každý svému kolu to nejlepší, co umí. Vysoké pracovní nasazení při pořádání jednotlivých kol je základním stavebním kamenem tohoto společného projektu a také primárním předpokladem. Je však pravdou, že stejně jako v jiných druzích sportu, se ani jezdectví neobejde bez významné partnerské podpory zvenčí. A bohužel je také pravdou, že AČSP v tuto chvíli smluvně zajištěného generálního partnera pro rok 2014 nemá. I tak bychom však měli být schopni zajistit vysokou sportovní i společenskou úroveň celého seriálu, kterou jistě ocení nejen jezdci a diváci, ale v neposlední řadě i naši stávající partneři. Budeme např. klást opět velký důraz na silnou medializaci celého podniku, vč. zachování televizních záznamů ze všech kol Českého skokového poháru.

Ještě jednou tedy touto cestou děkuji všem, kteří Český skokový pohár do současné chvíle podporovali a dvojnásob těm, co jej budou podporovat i nadále. Pevně doufám, že současná absence generálního partnera tohoto extraligového seriálu v parkurovém skákání bude pouze krátkodobou záležitostí a v dalších letech se nám opět podaří Český skokový pohár rozvíjet tak, jako doposud.

Jiří Skřivan
prezident Asociace Český skokový pohár

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.