Katrin Eckermann podruhé vyhrála LGCT v Miami. Opět tak bude i v Praze

Německá jezdkyně Katrin Eckermann stejně jako v loňském roce dokázala vyhrát Longines Global Champions Tour na Miami Beach. Kromě sto tisíc eur vyhrála i takzvanou zlatou jízdenku do listopadové Super Grand Prix v Praze.

Do Grand Prix Miami Beach, která byla druhým kvalifikačním kolem Longines Global Champions Tour 2023, nastoupilo celkem 39 dvojic a mezi nimi nechyběla ani Česka Anna Kellnerová s patnáctiletou klisnou Catch Me If You Can OLD. Úvod parkuru s překážkami vysokými 160 centimetrů jí vyšel dobře, ale na druhém skoku trojkombinace s číslem čtyři chybovala a penalizována byla i na následujících dvou překážkách. Jezdkyně se tak rozhodla již dále nepokračovat. 

Sportovní štěstí opustilo i jejího belgického kolegu z týmu Prague Lions Pietera Devose. Na šestnáctileté Mom´s Toupie de la Roque zaznamenal první penalizaci na osmičce a hned poté ve dvojskoku. Když mu nevyšel ani nájezd na zeď, tak se stejně jako Kellnerová rozhodl soutěž nedokončit. K podobnému závěru dospěly i další jezdecké hvězdy jako jsou Brit Scott Brash na Hello Mr President, Belgičan Gregory Wathelet na valachovi Clarity, anebo vítěz loňské Super Grand Prix v Praze – Christian Ahlmann v sedle hřebce Solid Gold Z. 

Naopak sedm dvojic se probojovalo po bezchybné jízdě do rozeskakování. První do něj nastupoval Khaled Almobty ze Saudské Arábie, jenž s klisnou Equine America Spacecake chyboval až na úplně posledním skoku a čas 42,82 pro něj v důsledku znamenal šesté místo. Taktéž s jednou chybou dokončil Abdel Saïd z Belgie. Na klisně Bonne Amie protnul cílovou čáru v čase 44,53 a skončil až sedmý. Velmi krátce se ujal vedení Němec David Will. Ten s valachem My Prins van Dorperheide dovezl do cíle také čtyři trestné body, když chyboval na posledním skoku. I když měl čas nejlepší ze všech v hodnotě 39,12, tak se musel spokojit v závěrečném účtování s pátou pozicí, neboť zbývající čtyři dvojice na startu již nezaváhaly. 

První z nich tvořil Španěl Eduardo Alvarez Aznar s valachem Bentley de Sury. Jeho čas byl 41,22 a o necelou vteřinu ho krátce poté předstihla loňská vítězka této soutěže Katrin Eckermann z Německa. Stejně jako před rokem sedlala desetiletou klisnu Cala Mandia. Američanka Margie Goldstein-Engle se čtrnáctiletým Dicasem jela viditelně pomaleji a čas 44,74 jí přisoudil čtvrté místo. Poslední, kdo mohl Eckermann připravit o obhajobu prvenství byl Nizozemec Maikel van der Vleuten na valachovi Beauville Z N.O.P., s nímž triumfoval v pátek při Global Champions League v dresu Madrid in Motion. Od nejvyšší příčky ho tentokrát dělila jedna sekunda a jedna desetina k tomu. Zařadil se až na třetí místo se ztrátou třináct setin na Aznara. 

Katrin Eckermann se tak na Miami opět kvalifikovala do Super Grand Prix, která se uskuteční v sobotu 18. listopadu v pražské O2 areně v rámci galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs. V předešlém ročníku se jí dařilo velmi dobře, jelikož s Cala Mandií nestačila jen na Daniela Deussera na hřebci Scuderia 1918 Tobago Z. Do této prestižní soutěže má cestu otevřenou díky triumfu během zahajovacího kola letošní série v Dauhá další špičkový německý jezdec Philipp Weishaupt. Čtrnáct volných vstupenek však ještě čeká na svého držitele. O tom třetím se rozhodne už příští týden v Mexico City, kam se účastnící Global Champions přesouvají už v neděli večer. 

 



Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.