Kdo vyhraje tříletého holandského teplokrevníka?

O nadcházejícím víkendu se bude konat tradiční 3. ročník Svatováclavského derby, přičemž v letošním roce zde proběhne také 1. ročník Memoriálu Ing. Miloslava Mentlíka. Závody jsou bohatě dotovány a v hlavní soutěži je vedle finanční dotace pro vítěze připraven tříletý kůň plemene holandský teplokrevník. Velká účast v minulých ročnících svědčí o vzrůstající popularitě této netradiční soutěže a každoroční vysoký počet diváků o atraktivitě pro jezdeckou veřejnost. Rozpis a odkaz na video skoku ve volnosti výherního koně najdete v článku.

Aktualizace 4. 10. 17:30 HOD: Valach KWPN Djerba putuje do stáje Miloslava Příhody.

Soutěže pro mladé koně, stupňovaná obtížnost do 110 cm a parkur stupně L byly velmi slušně obsazeny, do skokového derby na úrovni stupně S si trouflo 11 dvojic. Vítězem se stal Miloslav Příhoda s koněm La Grander, který tak zúročil svoje bohaté zkušennosti ze soutěží všestrannosti. Kurz derby absolvoval pouze s jedním shozením a vzhledem k vysokému tempu jeho parkuru neovlivnilo přičtení 4 vteřin jeho absolutní vítězství v soutěži. Velmi dobrý výkon, rovněž pouze s jedním lehkým shozením, absolvoval jezdec Luděk Smaha s koněm Eros. Vítězství mu uniklo pouze o několik vteřin. Valach KWPN Djerba tak poputuje do stáje Miloslava Příhody.

Pro diváky a případně jejich děti byl připraven doprovodný program, vození na ponících, vystoupení dvojice "kovbojů" na koních, skákací hrad a malý kolotoč.

Původní článek:

Soutěže začínají na stupni Z pro koně 1. a 2. rokem startující a vyvrcholením je skokové derby na stupni S, kde jezdci nejprve absolvují zkrácený parkur a poté opouštějí kolbiště a překonají terénní skoky na výšce od 120 do 130 cm. Celé derby je pak hodnoceno na čas dle stupnice C (honební parkur).

Další informace hledejte na www.oldstaj.cz.

Tříletý holandský teplokrevník - hlavní cena Svatováclavského derby.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.