Kellner dostal nabídku uspořádat v Praze slavný parkur

Jak informují Hospodářské noviny, Praha by mohla hostit prestižní závod v parkurovém skákání Longines Global Champions Tour, který je jedním z nejdražších jezdeckých závodů světa vůbec. Pořadatelé soutěže, která nese značku luxusních švýcarských hodinek, se s nápadem obrátili na nadaci nejbohatšího Čecha a majitele skupiny PPF Petra Kellnera.

Jeho dcera Anna v parkúrovém skákání pravidelně soutěží, a zmíněného závodu se dokonce účastnila loni v září ve Vídni.

"Pořadatelé vídeňského závodu Global Champions Tour oslovili Renátu Kellnerovou s nabídkou uspořádání závodu v Praze," potvrdila Jitka Tkadlecová z oddělení komunikace PPF.

Světoznámá jezdecká show, jíž pravidelně přihlíží nejzámožnější šlechtické a podnikatelské rodiny z celého světa, má patnáct kol. A koná se postupně během roku v metropolích na třech kontinentech. Vedle Vídně se letos přehlídka uskuteční v Miami na Floridě, v Mexico City, v hlavním městě Kataru Dauhá.

Jestli se v budoucnu bude závod pořádat také v Praze, podle informací HN zatím rodinná nadace nerozhodla.

Dcera miliardáře Petra Kellnera má v parkúru dobře našlápnuto. Loni v létě se znovu stala šampionkou na mistrovství České republiky.

Tehdy se nechala slyšet, že jejím snem je závodit na olympijských hrách. Na letošní hry v Riu trojnásobná mistryně republiky v kategorii junioři a mladí jezdci nepojede. Účast v Tokiu v roce 2020 by se jí ale podle lidí z českého jezdectví mohla podařit vybojovat.

Jezdecké závody jsou drahou disciplínou. Náklady na jednu soutěžní sezonu jsou až milionové. Za úspěšnými stájemi proto stojí nejbohatší lidé světa.

A různé závody zdobí loga luxusních sponzorů typu Gucci či Massimo Dutti.

Celý článek najdete zde.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.