Kellnerová a Vrieling ve Stockholmu čtvrtí. Lvi jsou v GCL

Jezdci týmu Prague Lions si v Global Champions League, jejíž páté kolo proběhlo v sobotu 19. června ve švédském Stockholmu, opět polepšili. Anna Kellnerová a Jur Vrieling vybojovali se svými koňmi čtvrtou příčku a průběžně jsou Pražští lvi sedmí.

Jur Vrieling v sedle desetiletého valacha Fiumicino van de Kalevallei zopakoval v sobotní druhé části soutěže Global Champions League ve Stockholmu bezchybnou a také rychlou jízdu. Anna Kellnerová namísto Silverstona G sedlala napodruhé třináctiletou klisnu Catch Me If You Can OLD a zajela s ní stejný výsledek, jako v pátek se stejně starým valachem. Nutno dodat, že šlo opravdu o velmi lehké shození v úvodní části kurzu a česká reprezentantka jinak se svým výkonem musela být jinak velmi spokojena.

Celkových osm trestných bodů za jednu chybu v prvním i druhém kole a součet sobotních časů 144,59 sekundy stačil na čtvrtý řádek výsledkové listiny. Od stupňů vítězů je dělilo jen necelých pět sekund. Právě takový časový náskok měli Berlin Eagles zastoupení Ludgerem Beerbaumem s teprve devítiletou klisnou Milou a Philipp Weishaupt na jedenáctiletém valachovi Coby.

Zatímco v pátek obě dvojice chybovaly, tentokrát zajeli čistě a rychle, což jim nakonec vyneslo posun na třetí příčku. Na té druhé skončili Monaco Aces. Také Jerome Guery s valachem Great Britain V i Billy Twomey s hřebcem Chat Botte E.D. v sobotu nechybovali, nesli si jen zátěž čtyřmi body po pátečním lehkém zaváhání Gueryho.

Jenže právě to nakonec rozhodlo o tom, že Monaco Aces nevyhráli. Čas 144,09 by jim k tomu o 14 setin stačil. Právě o tolik totiž byli pomalejší pozdější vítězové z Valkenswaard United. Jejich členové se především díky domácímu jezdci Pederovi Fredricsonovi s Catch Me Not S dočkali skvělého přijetí přítomnými fanoušky, kteří v omezeném počtu mohli sledovat průběh soutěže přímo na olympijském stadionu.

Švédský jezdec stejně jako jeho týmová kolegyně Edwina Tops-Alexander s Fellow Castlefield nechyboval a pro Valkenswaard United zajistil již třetí prvenství v této sezoně Global Champions League. Průběžné pořadí po pěti kolech vedou s 132 body. Druhé místo si drží Shanghai Swans se 130 body, tři body do stovky naopak chybí Monaco Aces. S 84 body jsou čtvrtí London Knights, pátý řádek patří celku Paris Panthers se 77 body a o bod méně mají šestí Berlin Eagles i sedmí Prague Lions.

Celkem 34 dvojic nastoupilo do Longines Global Champions Tour Grand Prix ve Stockholmu. Náročný parkur s výškou překážek 160 centimetrů překonaly bez penalizace jen čtyři dvojice, které se o medailové příčky utkali v napínavém rozeskakování.

Nejrychleji ze všech procválal zkráceným kurzem Spencer Smith z USA na dvanáctileté klisně Quibelle, ale jednou chyboval a musel se tak spokojit s třetí příčkou před Kolumbijcem Carlosem Enrique Lopez Lazarazem, jenž si připsal osm trestných bodů za dvě chyby.

Druhá skončila Edwina Tops-Alexander s Fellow Castlefield, která zopakovala čistou jízdu, ale čas 40,87 byl o jednu sekundu a šest setin k tomu pomalejší než v případě Scotta Brashe s Hello Jeffersonem. Tento britský jezdec se tak stal již pátým účastníkem listopadové Super Grand Prix, která se uskuteční během galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs. Chybět tam nebudou již dříve kvalifikovaní Niels Bruynseels, Olivier Robert, Peder Fredricson a Ben Maher.

K těmto pěti jménům přibude během sezony ještě dalších deset, jelikož Global Champions má letos naplánováno celkem šestnáct zastávek včetně pražské Playoffs. Těmi dalšími budou na konci června Paříž, hned začátkem července naváže zastávka v Monaku, následovat budou Berlín, Londýn, znovu Valkenswaard, dále pak Hamburk, Řím, Mexiko City, New York, Šanghaj a vrcholem bude již zmiňovaná galashow světového parkuru GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně.

 

Výsledky

Global Champions League – Stockholm: 1. London Knights, 2. Valkenswaard United, 3. Paris Panthers, 4. Prague Lions, 5. Monaco Aces, 6. Cascais Charms, 7. Berlin Eagles, 8. New York Empire, 9. St Tropez Pirates, 10. Cannes Stars, 11. Shanghai Swans, 12. Doha Falcons, 13. Hamburg Giants, 14. Madrid in Motion, 15. Scandinavian Vikings, 16. Miami Celtics

Global Champions League (pořadí po závodě ve Stockholmu): 1. Valkenswaard United 132, 2. Shanghai Swans 103, 3. Monaco Aces 97, 4. London Knights 84, 5. Paris Panthers 77, 6. Berlin Eagles 76, 7. Prague Lions 76, 8. New York Empire 68, 9. Madrin in Motion 67, 10. Doha Falcons 67, 11. Scandinavian Vikings 66, 12. Miami Celtics 59, 13. St. Tropez Pirates 51, 14. Hamburg Giants 47, 15. Cannes Stars 39, 16. Cascais Charms 38.  

Longines Global Champions Super Grand Prix v rámci Prague Playoffs 2021, kvalifikovaní jezdci - Dauhá: Bruynseels (Bel.), Madrid: Robert (Fr.), St. Tropez: Peder Fredricson (Swe.), Valkenswaard: Maher (GB), Stockholm Brash (GB)

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.