Klisna Silvana HDC se rozloučí se sportem

V neděli 7. února se při mezinárodních závodech v Bordeaux rozloučí se sportovní kariérou klisna Silvana HDC. „Silvana je absolutně skvělá, velmi zdravá a vitální jako kdyby jí bylo čtyři roky. Někdo by mohl dokonce říct, že nikdy nebyla lepší! A právě proto se její jezdec, ošetřoval a majitelé rozhodli, že v jejích 17 letech ukončí sportovní kariéru,“ napsal na svém facebookovém profilu Haras des Coudrettes. Více uvnitř.

V Bordeaux získala dvojice Kevin Staut a Silvana HDC své první vítězství poté, co ji zakoupil Haras des Coudrettes v roce 2011. Proto byly vybrány tyto závody jako poslední rozlučkové.

Se Stautem v sedle Silvana HDC vyhrála Rolex Grand Prix v Den Bosch v roce 2014 a Longines GCT v Paříži ve stejném roce. V roce 2013 vyhrála Gucci Grand Prix, Světový pohár ve Stuttgartu a Bordeaux v roce 2012 a v Světový pohár v Ženevě v roce 2010. Nesmíme však zapomenout na další umístění jako je stříbrná medaile na mistrovství světa v Kentucky v roce 2010 a stejné umístění na mistrovství Evropy v Madridu v roce 2011. Silvana HDC také závodila na olympijských hrách v roce 2012 a šestkrát se účastnila finále Světového poháru.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.