KMK 2010: V Oldřichově kralovaly importy

Čtvrté kolo seriálu kritéria mladých koní hostil 19. května Jezdecký klub Tachov - Oldřichov, kde sídlí obchodní stáj Ing. Milana Pěchoučka. Komisařem byl Alois Starosta, který zmokl stejně jako všichni jezdci. Rozumně se ke koním i  k divákům zachoval sbor rozhodčích, který pod vedením Evy Mentlíkové závody neprotahoval zbytečnými přestávkami. Reportáž ze závodů společně s fotogalerií zaslala Martina Kůstková...

KMK

M. Pěchouček - Gajenka

 

Mezi čtyřletými klisnami se komisaři nejvíce líbila belgická bělka Gajenka po otci Catoki, sedlaná M. Pěchoučkem. U stejně starých hřebců zvítězil holandský teplokrevník Bardento po Cardento s Kamilem Papouškem. Vítězství obou čtyřletých tak zůstalo v pořadatelské stáji.

 

KMK

Tomáš Navrátil - Heartbreak

 

Pětileté klisny ovládla oldenburská klisna Lukrecie po otci Con Air se Zdeňkem Hruškou, v majetku Dany Kováčové. Pětiletým hřebcům kraloval plemenný hřebec Heartbreak ZH po Heartbreaker belgického chovu. Právě na něho se zaměřila pozornost diváků, protože nyní chovatelé čekají první ročník hříbat. V sedle měl Tomáše Navrátila a dvojice reprezentovala ZH Písek. Lze si jen přát, aby zahraniční majitel hřebce nechal v Čechách působit.

 

KMK

Vladimír Vrubel - Silkanna.

VÍCE FOTOGRAFIÍ NAJDETE V PŘILOŽENÉ GALERII - VIZ ODKAZ NÍŽE

 

Mezi šestiletými klisnami podala nejlepší výkon oldenburská Silkanna po Kannan s Vladimírem Vrubelem, patřící Jaroslavu Martincovi. Nejlepším šestiletým hřebcem byl vyhodnocen holštýnský bělouš Colonel po otci Colman, působící  jako plemeník v plemenné knize CS. Startoval se svým majitelem O. Nágrem.

Čtvrté kolo seriálu tak tedy ovládli zejména koně zahraničních chovů. Po rozboru původů  zaujal holandský teplokrevník Heartbreaker. Vedle syna, který ovládl pětileté hřebce, měl na dekorování vnučku Fronteru (druhé místo) a vnuka Grandiosa (čtvrté místo).

Text a foto Martina Kůstková

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.