Koně stáje Eurocommerce jdou do on-line aukce - téměř 9 mil za Londona!

Celkem 35 koní stáje Eurocommerce se dražilo on-line na tomto odkazu. Cena koní, s nimiž startoval Gerco Schröder, začínala na 250 eurech a končila na 4 milionech za jeho nejlepšího koně Londona, stříbrného z OH Londýn. Majitel stáje, společnost Eurocommerce skončila v insolvenci, koně byli majetkem Rabobank. Londona se podařilo vydražit za 8,6 mil eur a koupila ho stáj Gastona a Kathrin Glockových. Ti 1. 5. na svých stránkách oznámili, že také Gerco Schröder je členem jejich stáje.

2. 5. 15:55 HOD: Gastonovi 1. 5. na svých stránkách oznámili, že také Gerco Schröder je členem jejich stáje.

Koně, kteří se neprodali v první dražbě, jdou do další dražby.

 10. 4. 9 HOD: Zajímavé osudy dalších koní.

Montreal - 21letý důchodce stráví další roky v Zangersheide a jak se vyjádřila dcera majitele tohoto hřebčína, rádi by bývalého velmi úspěšného skokového koně klonovali.
Geneve a Monaco - bratři Schröderové nyní pátrají po jejich nových majitelích, neboť by jim rádi zajistili klidné stáří
Vingino a Dakota - zakoupil je sponzor a přítel egyptského jezdce Abdela Saida pan Mansour, přičemž Vingina by měl jezdit majitel osobně.
Capetown - jedenáctiletého valacha bude stále jezdit Wout-Jan van der Schans (NED), nový majitel mu ho nechá jezdit.
Callahan, Sacramento a Tobalio - zakoupil je saudsko-arabský Sharbatly a budou je jezdit saudští jezdci. Dosud se úspěšně předváděli pod Nizozemci Gercem Schröderem (Callahan), Wout-Jan van der Schansem (Sacramento) a Albertem Voornem (Tobalio).
Berlin - zůstává v Nizozemí, jeho majitelem se stal Wim van der Leegte z VDL a bude plemeníkem hřebčína Duyselshof.
New Orleans se prodal za 210 000 eur, Seoul za 307 500 eur, celkem aukce vynesla Rabobank 11 126 151 eur.

 

8. 4. 21:30 HO D: Server horses.nl jmenoval kupce Londona - Gerco Schröder by měl zůstat v jeho sedle! Zakoupil ho rakouský milionář Gaston Glock, majitel areálu a stáje GLOCK HORSE PERFORMANCE CENTER a sponzor nizozemských drezurních jezdců Edwarda Gala a Hanse Petera Minderhouda. Na svých stránkách již ve stáji novou dvojici vítají! Tým nedávno opustil německý jezdec Franke Sloothaak, ovšem ne zcela - i když mu smlouva o menežování stáje skončila, jako poradce zde bude působit dále. Stránky areálu ve Villach- Treffen najdete zde.

7. 4. 13 HOD: London byl prodán za částku 8,6 milionu eur po 23 příhozech.

 

4. 4. 21:30 HOD: Ceny některých koní klesly.  Jak uvádí horses.nl, ceny některých koní klesly - např. New Orleans z 500 000 eur na 300 000 eur!

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.